Fietsgids: Mooiste fietsroutes door de Zwarte Wouden naar de Bodensee
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Reacties


13-11-23
 
Met veel plezier hebben mijn partner en ik afgelopen september de Zwarte Wouden route naar de Bodensee gefietst. Na een periode in het Midden-Oosten woonachtig en werkzaam geweest te zijn hebben we het fietsen van de Benjaminse routes weer opgepakt. Eerder hebben we routes naar Rome en Barcelona gereden, in september dit jaar zijn we begonnen met de Zwarte Wouden route en zijn doorgefietst naar Bergamo door aan te sluiten op de Rome route. Mijn partner vond de Splügenpas het absolute hoogtepunt van de reis, en hoewel deze zonder meer spectaculair is heb ik ook erg kunnen genieten van de overige landschappen die we hebben doorkruist. Dank dus voor jullie mooie uitgestippelde routes en de bijbehorende gps-bestanden!
 
Op het eerste deel van de Zwarte Wouden route zijn wij gestuit op een fantastisch jazz-cafeetje tussen Saarbrucken en Sarreguemines. Je rijdt er alleen zó aan voorbij omdat het niet aan het fietspad langs het water ligt maar juist erboven. Bordjes worden kennelijk weggehaald/gestolen. Waar onze reguliere stops kort waren vanwege ons opgelegde regime om dagelijks minimaal 100 km te overbruggen - hetgeen behoorlijk tegenviel in verhouding met 15 jaar terug - hebben we hier tot 2x toe koffie en taart besteld, ons tot het inzicht brengend 'dat het toch ook vakantie was'. Een plek die een vermelding verdient in de fietsgids vonden wij. 
 
Vanuit Saarbrucken heb je het water aan je linkerhand. Aan de overkant rijd je langs Gudingen en Bubingen, aan de kant van het fietspad staan ook enkele huizen en passeer je een enkel cafe. Op zo'n 10 km vanaf Saarbrucken, vóór een brug (mogelijk naar Kleinbittersdorf) zie je een klein steil weggetje omhoog, zonder aanduiding. Vrijwel direct kom je uit bij Côte Canal.
 
 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Zwarte Wouden
Zwarte Wouden
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS