Fietsgids: Mooiste fietsroute Veloroute du Soleil
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Reacties


Op deze pagina vindt u een overzicht van de ingezonden reacties. Wilt u zelf een reactie plaatsen? Stuur dan een email naar: reactie@cyclingeurope.nl.

Beste Paul,

Bedankt voor de hulp en de geweldige gidsen. De hele reis was van Maastricht naar Avignon (twee van ons) en vandaar Avignon naar Malaga (ik alleen) - meestal je routes volgen (Juli t/m September 2023)
1. De Veloroute de Soleil
2. Fietsroute Barcelona – Deel 2
3. De fietsroute naar en door Andalusië

Een paar fantastische weken; zon, regen, hittegolven, wind en in Spanje veel heuvels ;o)

Voor anderen die geïnteresseerd zijn - do it!! Enkele foto's en (engelstalige) notities zijn te vinden op http://www.gatrell.net/other/fiets.pdf - also attached.

Cheers

Matthew (and Sandra)


Hallo Paul,

We hebben er een potje van gemaakt en er een mengelmoes van verschillende routes van kleit dit keer. Zo ben ik zelf via de Maasroute naar Langres gereden en mijn maat (Jeroen) via de Vennebahn route naar Langres. Vanaf daar zijn we verder afgezakt aan de hand van de Barcelona route en de route du Soleil richting Avignon. Daarna zijn we zelf een stuk gaan ‘prutsen’ via de Euro velo 8.
Dat was het deel van de route dat we begrepen hoeveel waarde er in jou routes zit. Dit stuk ging langs wegen die afgesloten waren voor fietsers. Soms door sloten. Over fietspaden waar je met een mountainbike niet overheen kunt. Wel leuk voor als je houdt van extra avontuur, maar de onbezorgdheid van jou routes is goud waard. Kortom, we hebben weer genoten.

Hier een video met voor ons wat na plezier en voor een ander misschien wat voor pret.

https://youtu.be/wEYkR9w5x2k

Met vriendelijke fiets groet,
Mark van Nunen


Ik reed de veloroute du soleil afgelopen april/mei 22, nadat ik het twee jaar lang had moeten uitstellen vanwege de pandemie. Het is een heerlijke tocht en bijna onvoorstelbaar dat je de meeste tijd over fietspaden en door het groen fietst. Maar dat is dus echt zo. Omdat het nog vroeg in het jaar was trof ik veel campings nog gesloten maar het lukte altijd om ergens onder dak te komen. Ik fietste de tocht van Arles naar Nederland en dat ging prima dankzij de GPX bestanden van de route. Het is een aanrader en smaakt naar meer. Voor diegenen die meer willen lezen over mijn tocht, ik hield een blog bij op: http://www.crazyguyonabike.com/doc/veloroutedusoleil.

Groet en dank voor je prachtige route, Joor.



Beste Paul,

We hebben genoten van de door jou samengestelde tocht, Véloroute du soleil. Wij, mijn man en ik, met pensioen, fietsen nog steeds zonder elektrische fietsen en verblijven in hotels/ b&b. Na onze ervaring Salzburg-Venetië in juni met de Sloveense heuvels en heel warm weer was deze tocht een verademing. We zijn vertrokken op 11 september en bijna 3 weken later waren we in Avignon. We hebben ook nog met de stoomlocomotief een lus gemaakt in de Ardèche, dal van Eyrieux, inderdaad prachtig. Waar we wel geluk mee hadden was niet alleen het weer maar ook het aanbod van vrienden, die op het moment van onze geplande terugkeer in Zuid-Frankrijk verbleven om ons en de fietsen met en achterop de auto mee terug te nemen. Soetens en fietsbussen rijden niet meer na half september. Met de trein terug zou ‘t dagen in beslag hebben genomen met veel overstappen! Het bleek tijdens deze tocht wel lastig om ‘n leuk onderkomen te vinden. Of ze waren gesloten, of vol, of geen opties voor restaurant. Het lukt altijd wel maar ik was best veel tijd kwijt met zoeken, het was ook wel einde (fiets)seizoen.

Met vriendelijke groet,
Dorothée Luykx

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Veloroute du Soleil
Veloroute du Soleil
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS