Fietsgids: Mooiste fietsroute van Salzburg naar Venetie
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Reacties


Op deze pagina vindt u een overzicht van de ingezonden reacties. Wilt u zelf een reactie plaatsen? Stuur dan een email naar: reactie@cyclingeurope.nl.


Beste Paul

De afgelopen weken hebben we met veel plezier een deel van de route Villach - Porec (en de boot naar Venetië) gefietst o.b.v. het boekje Midden-Europa 2. We hebben erg genoten van de afwisseling en de mooie steden en bezienswaardigheden.

Jitske Blom


Beste Paul Benjaminse,

Deze zomer hebben wij een deel van jouw twee routes Midden Europa 1 en Salzburg-Venetië gefietst. Wij namen als uitvalsbasis Salzburg. Omdat wij onze beslissing wat laat namen, was de trein moeilijk te regelen, dus hebben we de reis naar Salzburg met de auto gemaakt. De auto kon tegen een heel schappelijk tarief geparkeerd worden op het vliegveld van Salzburg. Vanaf Salzburg hebben we jouw route naar Venetië gevolgd. Prima route, goede tips. Bij Bad Gastein even de fiets moeten duwen, maar we waren gewaarschuwd. De campings in Oostenrijk zijn goed uitgerust en het is er goed kamperen. In Italië werd het warm en het gebrek aan campings op die route was dus niet zo erg. B&B’s en hotels genoeg op de route. Op een rustdag vanuit Treviso Venetië bezocht (prima tip om dat vanuit Treviso te doen). De dag erop naar Venetië gefietst en vanaf daar met de boot naar Porec. Vanaf hier hebben we zo goed als mogelijk was de Parenzana spoorlijn gevolgd. In Kroatië is dat op een gewone vakantiefiets bijna niet te doen, omdat de verharding bestaat uit te grote losse stenen. Ook was het moeilijk onderdak op deze route te vinden. In Portoroz, bij Piran, was het aanbod gelukkig weer goed. De Parenzana in Slovenië is overigens goed te fietsen. Via Muggia (Villa Ambrosia is een perfecte overnachting) en Trieste richting Slovenië gefietst. Het fietspad tussen Trieste en Kozina is overigens na de Italiaanse grens niet zo best meer. Na een tocht door het Karstgebergte In Skofja Loka een rustdag genomen en vanaf daar met de bus in een half uurtje naar Ljubljana gereisd. Deze stad is mooi, maar we hadden het na een dag wel gezien. Vanaf hier hebben we de tocht vervolgd via de Karawanken, de Lavantradweg, de Murradweg, de Rastlandradweg en de Salzkammergutradweg. Prima route, maar net als in Slovenië laten ook in Oostenrijk automobilisten zich vaak van hun slechtste kant zien op drukkere routes. Een ander dingetje is dat bij Hallstätter See en de Wolfgangsee de prijzen een stuk hoger liggen dan in de rest van Oostenrijk. Wat ook opviel dat wij ongeveer de laatsten in onze leeftijdscategorie (zo rond de zestig) zijn die nog op een fiets zonder motor fietsten.

Dankzij jouw twee boekjes en de handige gpx-files hebben we in drie weken een prachtige reis gehad. In Oostenrijk en Slovenië hebben we genoten van het prachtige landschap, in Kroatië zijn we te kort geweest om er iets van te vinden en in Italië hebben we weer erg genoten van de sfeer, de heerlijke lunches, het lekkere avondeten en de fijne overnachtingen.

Corry en Coos


Beste Paul Benjaminse,

Wat een plezier heeft u ons nou weer bezorgd, met de gids ‘Van Salzburg naar Venetië en Istrië’!

Afgezien van een aantal korte stiekeme treinroutes, op de terugweg door Oostenrijk, fietsten we de tocht grotendeels, zoals door u aangegeven. Een dikke 900 km hebben we weer in de benen, grotendeels door een zonnig en na-zomerend Midden Europa.

Natuurlijk hebben we een paar keer gedacht: ‘zou die man een en ander niet iets duidelijker hebben kunnen opschrijven!’ Zulke dingen denk je bijvoorbeeld wanneer de helling langer is dan gedacht. Vanzelfsprekend verdwaalden we -zoals eigenlijk alle jaren- na een hotelovernachting in een van de grotere steden. Wellicht verschillen u en ik over de schoonheid van verschillende steden. Salzburg is best leuk, evenals Villach. Ja, Venetië is echt te druk. Met de fiets mag je de stad niet in. Terecht wel. Een enkele keer dachten we, tenslotte: zou het boekje niet iets kleiner hebben kunnen zijn. Wij scheurden nu iedere keer de noodzakelijke pagina’s uit, om ze op de stuurtas te kunnen leggen.(De nieuwe Ortlieb stuurtassen zijn wel geschikt, PB)

Een en ander neemt niet weg dat we zeer onder de indruk waren, van de compleetheid, de veelzijdigheid en de schoonheid van het boek. Hartelijk dank dus.

Wordt vervolgd, hopen we.


Hoi,

Wij hebben beide boekjes (Midden europa en Salzburg-Venetië) gecombineerd om een rondje te fietsen. Een prachtige route waarbij de boekjes heel prettig en informatief zijn. Daarnaast zijn wij ook heel blij met de GPS files waardoor wij meer kunnen genieten van de omgeving.


Hoi, Mijn man Wim en ik Atie zijn op 14 juni naar Verona gevlogen om een gedeelte van de Veneto route en Salzburg route te doen. Wij wilden zoveel mogelijk kamperen, dus met volle bepakking!

Ook gebruikten we de GPS en hebben jouw boekjes gekocht.

Eerst gekampeerd boven op de berg met mooi uitzicht op Verona. (staat in je boekje) Het was heel warm weer en we zijn vlakbij Montagnana naar agiturismo La Colombara, Via Crosare di Sotto, 50 37040 Pressana gefietst, waar we een overnachting met tent hadden. (staat in je boekje) Dit is vlakbij Montagnana wat een mooi stadje is. We kregen een kan water en een kan met ijsthee van de eigenaresse toen we aankwamen, want het was ruim 30 graden. Aanrader dus.

Vandaar om de colli Euganei heen gefietst wat erg mooi was. Gekampeerd bij Monte Grotto Terme camping sporting center. (staat in je boekje) Via Padova naar Treviso waar we in een B&B terecht komen die erg slecht was. Geboekt via expedia villa Anna. ( niet doen dus, staat ook niet in boekje)

Via Procesco gebied, wat erg mooi is, kamperen we bij Lago Di Lago (een ommetje van 15 kilometers) Dan via Cordignano, Caneva, Maniago en Meduno naar Valtramontina op 325 meter, wat extra klimmen is en 15 km van de route af, om daar te kamperen.

We fietsten naar Tricesimo waar we in hotel Belvedère (staat in je boekje) terecht kwamen, wat erg goed is voor € 75 incl. Uitgebreid ontbijt. Via Cividale del Friuli en Nova Gorica op weg naar camping Saksida in Dornberk, 15 km van onze route af, wat in Slovenië ligt ( staat in je boekje). Wijnboerderij, camping en huisjes verhuur met zwembad. Prima plek voor €20 en je kan er heerlijk eten voor € 42 pp uitgebreid diner met allerlei soorten wijnen. Hele goede plek!

Dan via het mooie fietspad richting Tolmin naar Kanal, Most Na Soci en dan kamperen in Koritnica voor € 8 , mooie tocht ook al was het druk langs de weg. (tussen Plave en Monst na Soci, PB) Vanaf daar naar Prodbro om het treintje naar Bohinjska Bistrica te nemen. Daarna fietsten we naar Bled, wat erg toeristisch is. Drukke camping ook. (staat in je boekje) Voor het eerst regen en onweer na 12 dagen hitte gehad te hebben.

Vandaar door het mooie gebied richting Villach. Daar kamperen we aan de rand van Villach. In Spittal an der Drau, camping Draufluss aan het water. (Staat in je boekje)

We fietsen naar Obervellach en dan door naar Mallnitz. Na 4 km komt er een busje, die draait om en vraagt of wij naar boven gebracht willen worden, want het klimmen wordt steeds zwaarder zegt de chauffeur! Oke, doen we en dan worden we op het treinstation afgezet. De chauffeur wil hier niets voor hebben, maar wij geven natuurlijk wel wat geld. Dan via Bad Gastein, wat een drukke plaats is en waar wij lekker gaan afdalen naar de camping Kür-Camping Erlengrund, met mooi uitzicht op de bergen! ( staat in je boekje)

Verder fietsen door Bad Hofgastein met regen en onweer, maar flink dalen en de mensen die het omgekeerd fietsen, moeten aardig wat trappen zelfs een helling van 15% en niet 12% zoals in het boekje staat (op bordje staat 15 maar het is 12, zoals in het boekje staat, kan je ook hier beter de bus nemen,PB).

Wij kamperen in Zell Am See (staat in je boekje) met regen en onweer. Dan naar Unken, waar een boerderij camping is. Prima plek, alleen hoor je van 2 kanten de weg. Nog 1 dag en dan zijn we in Salzburg, (camping Panorama staat in je boekje) vanwaar we naar Passau en Regensburg fietsen om de Limes route op te pakken terug naar huis.

Route was mooi, hadden 1st gedeelte heel erg warm weer, soms 35-40 graden, daarna afkoeling door regen en onweersbuien. Hebben totaal 1050 km gefietst met jouw routeboekjes.

Beste fiets groeten,
Wim en Atie de Vries
Leeftijd 67 en 64 jr jong


Beste mensen,

3 weken geleden hebben we een deel van de route Midden Europa 2 gefietst .Een mooie tocht door Slovenie, Italie en terug naar Villach. Uiteindelijk besloten door de hitte niet meer naar Porec te gaan en vanaf Triest de trein naar Venetie genomen en toen terug gefietst deels door de Prosecco en vanaf Congeliano via onze eigen fietsnavigatie een route bepaald naar Udine. Zo kom je in een stukje Italie waar niet veel toerisme is. De moeite waard.


Beste meneer Benjaminse,

Deze zomer hebben mijn man en ik de route van Salzburg naar Porec gefietst. Het was fantastisch. Ik wil u en uw eventuele medewerkers heel hartelijk bedanken dat met behulp van dit boekje zo’n tocht mogelijk is. Het was super!

Met vriendelijke groet,
Marga van Rijen
Eddie Gerritsen


Wij hebben de fietsreis gemaakt Salzburg-Venetië/Istrie gecombineerd met Praag-Porec route om rond te kunnen fietsen, uiteindelijk 1303 km in 13 dagen.

Als de treinreis naar Praag niet zo'n drama (geen CNL meer) was, was onze start in Praag geweest dit jaar en waren we via Tsjechië naar Porec gereden in plaats van Salzburg. Maar helaas geen Tsjechië dus dit jaar maar via Oostenrijk naar Slovenië (heeft erg veel indruk gemaakt) en Kroatië met als tussendoel Porec, daarna door naar Venetië en via de prosecco streek door naar boven, terug naar Salzburg. Het voordeel van rondfietsen is dat je niet met de trein of vliegtuig terug hoeft te reizen.

Wij zijn geen kampeerders dus zoeken leuke gezellige overnachtingen in hotelletjes, b&b's of pensions bij voorkeur niet in grote steden.

Voor de start en met het idee dat de auto zo'n goede twee weken zou blijven staan een hotel gezocht onder Salzburg, in het dorpje Grossgmain (afsl. Bad Reichenhall) waar de route ook langs loopt. Voordeel: Geen vignet voor Oostenrijk nodig! En gratis parkeren in het dorp.. Onze Salzburg route begon dus 15 km onder Salzburg.

De route oostwaarts door het Salzkammergut naar Selzthal. Vanaf daar de route Praag-Porec opgepakt naar het zuiden, richting Lavamünd. Daar volgen meerder keuzes. Wij zijn door gefietst naar Skofja Loka. Daar via de gps (staat niet op het kaartje april 2014) overgestoken naar Tolmin, Kobarid (om niet met de trein te hoeven) en neergestreken in het Italiaanse Cividale del Friulli.

Vandaar weer afgezakt naar Gorizia, Trieste. Net boven Trieste, aan de route, de tip uit het boekje gevolgd voor het hotel La Fontana. Super! Je kunt er 3 gangen mee eten met de pot voor 20 euro p.p. en je was doen... Je ziet beneden de stad Trieste liggen aan de kust.. In Porec de boot voor de oversteek naar Venetië. Voor de overnachting niet in Venetië geboekt maar in Mestre. Bij aankomst in Venetië goed de kaart bestuderen en zo snel mogelijk het eiland af. Langs de vreselijk drukke weg ligt aan linkerzijde een nieuwe fietsbrug maar helaas ontbreken daar een aantal planken.. niet geheel onbelangrijk en dus gebarricadeerd en onbruikbaar... Dus toch maar aan de rechterzijde over het oude fietspad gereden dat smal, smaller, smalst wordt en uiteindelijk stopt... Je ontkomt er niet aan om toch de laatste 500 meter over de weg te fietsen.

Verder op ligt een mooie fietsbrug waar mee je zo Mestre in fietst. Spullen gedropt en met een tramticket (kiosk retourtje € 3,- p.p.) in 10 minuten terug in Venetië. Via de Prosecco streek naar Travesio, Tarvisio, Villach, Oostenrijk weer in. Helaas ontkom je er niet aan met de (auto)trein mee te moeten. De route via deze kant fietsen meld dan ook een 8 km klim van 8%! tot aan de autotrein. Nou hebben wij geen probleem met klimmen en worden de klimmen naar onze mening nog al eens overgeslagen, deze klim gaf mij al dagen de kriebels! Hoe ga ik met een fiets met bepakking 8 km 8% fietsen?? Lopen prima, maar 8 km?

Wij vertrokken uit Villach en het begon nog geen 5 km later te regenen. In Spittal (laatste reguliere station voordat je met de autotrein moet!) het verstandige besluit genomen om de gewone trein (en een hotel) te nemen naar Bad Hofgastein. We waren bang dat we ons hiermee een mooi uitzicht op Bockstein ontnamen maar dat was gelukkig niet het geval. Goede keus geweest! (Kosten € 33,20 2 pers. en 2 fietsen) Het laatste stuk door Oostenrijk op weg naar Grossgmain was geweldig. Mooie plekjes gezien!

Bedankt voor de routeboekjes en de gps! We fietsen wel op de gps maar het inlezen en naslagwerk van de boekjes is waardevol!

Jeroen en Ingrid
Deventer


Dag beste Paul

Op de fiets- en wandelbeurs kochten wij de gids "Salzburg-Venetië" en "Veneto".

Sinds twee dagen zijn we terug thuis na een rondje van 500km. We vertrokken in de Friuli, zakten af naar Slovenië en Kroatië, namen de boot naar Venetië en fietsten met een ommetje langs de Prosecco, via de Veneto terug naar ons beginpunt. Fantastische ervaring! We gebruikten met veel plezier de gidsen en gpx-tracks. Erg handig.

Heel gevarieerde route, overladen door de natuur, fijne overnachtingsadresjes, haalbaar uitdagende klimmetjes. Kortom: erg de moeite en zeker een aanrader!

Mensen die tips willen ivm overnachting, route-indeling, ed mogen ons altijd mailen: bodo.vanderstaey@sjca.be.

Bedankt voor het fantastische werk!
Bodo & Lies, België


Beste Paul,

We zijn 3 weken geleden via jouw route van Munchen via Salzburg naar triest gefietst. We hebben er erg van genoten, dank voor je goede boekje!


We hebben het rondje Salzburg – Villach – Porec – Venetie – Salzburg gefietst. Onze complimenten voor de mooie route. We hebben er van genoten. Je route is populair gezien het aantal fietsers die we zijn tegengekomen. Dank voor het samenstellen van dit soort mooie routes, ga er vooral mee door.


Beste Paul

We zijn terug van onze reis., Salzburg Venetië Lugano. Het was prachtig en we waren erg blij met de boekjes. We hebben ook de Prosecco-omweg gedaan, zwaar maar heel prachtig. Veel fietsgroet. Keep up the good work.

Ton en Marijke


Beste Paul,

Dankzij jouw twee aan elkaar gekoppelde boekjes hebben wij alweer een fantastische fietstocht van 1300 km gemaakt. Bijgevoegd overzicht:Wij zijn heel enthousiast over de combinatie van de twee boekjes, over onze keuze van de ronde ‘met de klok mee’ vanuit Salzburg en de afsluitende 2-daagse verkenning van Salzburg. Totaal 1300 km gefietst met een gemiddelde van 60 km per dag. Wegens voldoende speling hebben we de tocht ietsje uitgebreid met een traject van 20 km geleidelijk stijgen vanuit Maishofen door het einddal van Saalbach – Hinterglemm – tot aan Lengau en daar met geweldig uitzicht (en onweer) overnacht in Hotel Marten. De volgende ochtend werden we beloond met een fantastisch lange rustige afdaling tot aan Maishofen.

De reis naar Salzburg was per nachttrein & couchette naar Munchen en daar overstappen naar Salzburg.

Dank!
Bert Tuinzaad en Ine de Smet


We zijn een paar dagen nu thuis, na onze fietstocht van Salzburg naar Venetië, vervolgens naar Piran en via Trieste-Kobarid-Bled-Tarvesio weer naar Villach en via de Alpe-Adria routen (in omgekeerde richting) naar Salzburg.

Met grote dank aan je boekje en niet te vergeten de super GPS tracks hebben we een prachtige vakantie gehad. Het weer viel af en toe tegen (vooral begin augustus in Slovenie was het koud en nat), maar de route was top!

Op de terugweg hebben we de alpe-adria routen gekozen om niet hetzelfde als de heenweg te doen. Een mooie route ook, maar in zuidelijke richting zit er een lang stijgend stuk in over een grote ‚provinciale” weg. Dus jouw route heen is veel gunstiger.

Groeten,
Kees en Janneke van Luijk


Onze complimenten voor de routebeschrijving. Wij hebben een fantastische fietsvakantie beleefd. Trouwens, wij adviseren juist niet de trein te nemen tussen Tolmin en Bled. Neem slechts de trein tussen Podbrdo en Bohinjska Bistrica. vooral de fietsroute Most na Soci - Podbrdo is adembenemend mooi om te fietsen.


Dag Paul,

We genieten van de route Salzburg Venetië

Even een aanvulling: het stukje tussen Villach en Arnoldstein ging bij ons vandaag prima. Geen moeras en geen boomstronken. We hebben precies het fietspad volgens de bordjes gevolg en dat ging goed. De gps tracks lijken tussen Friendorf (fietscafe is trouwens een aanrader, althans op een zonnige zondag kan je er heerlijk zitten) en Pöckau een iets andere koers te volgen dan de aangegeven fietsroute. (men heeft duidelijk de route iets verlegd, gelukkig PB)

Pontebba lijkt een dorp in verval: het is er veel stiller en lijkt veel minder welvarend dan Tarvisio en Valbruna. We hebben onderdak gevonden in Caffe Vecchia maar veel alternatieven konden we niet vinden.

We hebben veel plezier van de prima routebeschrijving en de gps tracks.


Hallo Paul,

Wij hebben de afgelopen 2 weken je route boekje Midden Europa 2 gebruikt. We fietsten van Salzburg via Villach en Bled naar Ljubljana en vandaar via Cividale del Fruili naar Venetië. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad dankzij de mooie route.

De extra route door de Prosecco vonden we erg mooi. Vooral het stuk bij Rolle kon ons zeer bekoren en was de extra kliminspanningen zeker waard.

Tot slot vonden we zowel Trevisio als Mestre mooie plaatsen en hebben genoten van de speciale route naar het vliegveld van Mestre. Overigens konden onze fietsen zeer gemakkelijk door de Douane en hoefden niet in de scanner.

Bedankt weer voor zoveel fiets plezier!
Jannie en Erik Koudijs


Hallo Paul

Met veel plezier hebben we de route Midden-Europa deel 2 gefietst, van Salzburg naar Porec. Trein Salzburg werd veel te duur, hebben de auto bij hotel Schutterbad in Unken (onder Salzburg) laten staan en 3 weken later weer opgehaald. Prima plek.

Prachtige route. Helling in Bad Gastein is inderdaad niet te doen, kregen de fiets bijna niet omhoog. Vanuit Triest was de Val Rosandra toch wel lang en zwaar doordat er veel stenen lagen. Daarna even een omwegje gemaakt naar Koper, niet veel aan. Weg naar Porec was weer mooi.

Met de boot naar Venetie gevaren. Omdat we 2 jaar geleden de route van jou, van Villach naar Venetie, al hadden gereden, zijn we via Padova en Verona terug gegaan. Vandaar met het Bikeline boekje langs de Adige. Vanaf Verona is men nu bezig met Europees geld een compleet fietspad aan te leggen tot Merano. En zoals bekend ligt er al een fietspad van de Resschenpas naar Merano. (Beide fietsroutes voor 80% asfalt en 100% bewegwijzerd. Dus zonder boekje prima te rijden.)

Rovereto is verassende stad, waar je altijd hard langs rijdt met de auto. Wij zijn vanuit Merano met treintje en bus over de Resschenpas gegaan en toen verder langs de Inn terug naar Salzburg-Unken.

Geslapen op leuke adressen:
Kolbnitz: Gastehaus Graf (genoemd in je boekje),
Kranjska Gora - Apart Vijolica (ook in gids) tel +3864 582 0500, 2 pers 56euro, gegeten bij Panter, heel wonderlijk, wel lekker.


Mooie route met fraaie fietspaden.


Wij zijn pas terug en hebben de route van Salzburg naar Venetie gefietst. Het was een heerlijke route, het klopt wel dat er in Italie nagenoeg geen campings zijn op de route.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Salzburg-Venetië
Salzburg-Venetië
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS