Fietsgids: Mooiste fietsroute van Salzburg naar Venetie
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 3e Druk
|
V


Vervoer
Naast Venezia lines kan men vanaf Porec ook varen met Adriatic Lines:
adriatic-lines.com/en/venice/from-venice-to-istria

De veerboot uit Porec naar Venetië is goed te doen. Jammer dat je niet op een bovendek kunt zitten.

Van Venetië is het goed te doen om te fietsen naar Mestre. Als je 1 km uit Venetië bent, zie je het voetpad op de brug, afgescheiden van de asfaltweg, waar heel goed over te fietsen is. Het was een crime om kaartjes te kopen aan de balie: te druk en onvriendelijke mensen. Vandaar dat we zijn gaan fietsen én dat ging goed.


Vervoer fiets in Flixbus
Met de Flixbus kan je een beetje op al hun busroutes de fiets meenemen. Of een fiets meegenomen kan worden wordt aangeduid in het boekingsproces.

Belangrijk om te weten: op bepaalde routes, rijden vanuit Nederland (nog) niet ontzettend veel bussen met een gemonteerde fietsendrager. In zulke gevallen is het meestal wél mogelijk om een fiets als bijzondere bagage mee te nemen in een fietstransporttas, ook als het niet zo in het boekingsproces wordt aangeduid. Daarvoor moet dan even contact opgenomen worden met hun klantenservice. In beide gevallen kost het meenemen van een fiets €9.

Voor een reis van/naar Venetië heeft men natuurlijk een beetje geduld nodig, maar het is mogelijk. Deze rit biedt men vanuit Nederland nog niet direct in hun shop aan (alleen ritten met maximaal één overstap), maar men kan bijv. een reis van Venetië naar München boeken. Vanaf daar kan dan nog een aparte rit geboekt worden naar Amsterdam. Men kan ook reizen van/naar Ljubljana, Porec, Trieste, Udine, Villach en Salzburg.

Bij FlixBus zijn de prijzen altijd afhankelijk van het beschikbare aantal zitplaatsen. Het loont zich daarom om zo vroeg mogelijk te boeken.

Kijk op: www.flixbus.nl


Kaart 1
We mochten onze auto achterlaten op camping Staufeneck in Piding tegen een kleine vergoeding - erg fijn.

Wij hebben onze auto geparkeerd in Piding (D), Camping Staufeneck (kost 1 euro per dag).


Kaart 8
Wij hebben in Dorfgastein bij het Ticketoffice waar je langs fietst, kaartjes voor de trein van Bad Hofgastein naar Malnitz gekocht. Ging heel soepel. Het is niet altijd zeker, dat je dezelfde dag al mee kunt met de trein; wij hadden hier rekening mee gehouden en reserveerden voor de volgende dag.

Wij hebben de trein genomen in Bad Hofgastein, waar je inderdaad geen treinkaartjes kunt kopen. Het hotel had in 10 minuten via mijn creditcard treinkaartjes en fietsreserveringen geregeld. Die ze dan ook gelijk kunnen printen, heel handig allemaal. Er gaan trouwens maar drie treinen per dag, vanaf daar.

Van Bad Hofgastein naar Bad Gastein kan de fiets in het seizoen toch mee met de bus. Veel bussen hebben achterop fietsendragers. Daarmee kan de lastige helling makkelijk overwonnen worden. Vertrek van busstation Bad Hofgastein ieder uur tussen 8.30 en 18.30. Reistijd naar Bad Gastein station 27 minuten. Meer informatie is te vinden via: Postauto: Wolfgang Weissengruber Kundenbüro Linz, Tel. 0732/616161. E-Mail: wolfgang.weissengruber@postbus.at


Kaart 9/10
De grote postbus van Obervellach naar Mallnitz nam onze fietsen mee - super! Voor 14.20 Euro. Een taxibusje zou ons voor 15 Euro naar boven brengen, dus dat is ook een goed alternatief. Ik zag het niet zitten om de 8km klim met zeker in het begin stukken van 10-14% te fietsen.


Kaart 31
Venetië Santa Lucia: Er is tegenwoordig een grote bewaakte fietsenstalling in de oostvleugel van het station (zie foto). Hoe ze het afsluiten is mij niet geheel duidelijk. Voor ons was dit echter geen optie want ze zijn zondags gesloten (en wij vertrokken zondag). Uiteindelijk met veel nederigheid de fietsen kunnen achterlaten bij het bagagedepot in het station. Maar was me wel helder dat ze daar niet blij mee zijn gezien de beperkte ruimte die ze daar hebben.


 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Salzburg-Venetië
Salzburg-Venetië
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS