Fietsgids: Mooiste fietsroute van Salzburg naar Venetie
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Hier plaatsen wij aanvullingen op de route, zodat u via deze pagina altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste wijzigingen in de fietsroute. Wilt u een aanvulling aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart 15
Een deel van het fietspad langs de Gall - van een paar 100 m na waar het de snelweg onderdoor gaat tot de brug in Erlendorf - is onverhard.

Kaart 22
van het fietspad (gravelweg, na aanwijzing 3 op de kaart) loopt de aangegeven GPS route dood vlak voor Masure. Links op de hoek staat hier een Maria kapelletje. Voor het vervolg van de route: sla links af (onverhard maar goed fietsbaar). Steek het spoor over en sla rechtsaf (ook onverhard, in het begin wat stenig). Volg dit pad tot de eerste kruising na bocht rechts en links. Sla daar rechtsaf en ga het spoor weer over. Op de verharde weg links af en dan verder via GPS route. Je komt weer op de route aan de rand van Masure.
In Budoia is een eenvoudig maar prima hotel; Ca’ del Bosco. Bijzonder vriendelijk personeel. (Via Bianco 34 33070 Budoia; goed te vinden via Google maps). 
Of de camping  Agri Turismo “al Ranch” in Budoia nog bestaat is onduidelijk.


Kaart 23
Het stukje weg na Caneva dat onverhard zou zijn, is in de praktijk verhard tot aan de kruising met de weg naar hotel Ca' Damiani.


Kaart 24
Het 'vlaggetje' van aanwijzing 9 'RA Via Ca dell'Inferno' moet eigenlijk een halve cm lager op de kaart staan, bij de afslag naar rechts.


Kaart C2
Op de route naar Cividale del Friuli, net voor de ingang naar de stad, is er een nieuw groot verkeersknooppunt aangelegd. De situatie is zeer onoverzichtelijk om de juiste weg te bereiken. Volg vanaf vlak voor Bottenico de bordjes voor de FVG3 tot in Cividale, dan kom je vanzelf op de Via Udine naar het centrum.


Kaart K2
Fietsers zijn bij Ziri van de route afgeweken naar Idrija. Erg de moeite waard om af te stappen voor een dagje mijngeschiedenis en een prima verblijf in Hostel Idrija. Weg erheen was rustig maar steil, weg naar Kalce was drukker maar een geleidelijker stijgingspercentage.


Kaart K3
Op kaart K3 stond vroeger de aanwijzing dat je een houten wegwijzer richting Bukovje moet volgen. Deze staat er niet (meer). Aanvullende aanwijzing zou kunnen zijn: rechts aanhouden op Y-splitsing, hoogspanning globaal volgen en verderop zijn wel twee houten wegwijzers naar Bukovje.

Kaart Ist2 (Van Piran naar Kozina)
bij Krnica de GPS-route niet volgen! Die is niet te fietsen met bagage. Veel te steil en eindigt in een onverhard paadje. Volg hier wegnummer 409 en daarna 208 om weer op de route te komen.
Even verderop bij Petrinje is hetzelfde probleem. Deze is te vermijden door de 409 te blijven volgen. (Op de kruising staat Petrinje wel aangegeven naar links maar die route hebben wij in het dorp niet gevonden.)


Kaart Ist 3
Alternatief is een mooie route maar de hellingen zijn wel iets steiler dan in het routeprofiel. Een stijging gaat tot 12% en er zaten wat meer klimmen in.


 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Salzburg-Venetië
Salzburg-Venetië
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS