Onbegrensd Fietsen
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Piemonte
Rivièra
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Reacties

Op deze pagina vindt u een overzicht van de ingezonden reacties. Wilt u zelf een reactie plaatsen? Stuur dan een email naar: reactie@cyclingeurope.nl.


Hoi Paul,

Van 17 oktober tot 7 november heb ik de route van Zaragoza naar Lisboa gefietst. Zonder GPS en alleen mbv van de routeboekjes. Prima te doen en geen verassingen. Heerlijk rustig beschreven. Indrukwekkende zuivere route zonder ruis.

Groet
S. Kijlstra


Beste,

Deze lente fietsten we de Ruta Iberica met jullie reisgids van De Benjaminse. Het was een bijzondere ervaring. Zowel de tracks op GPS als de gids boden heel veel hulp!

Proficiat voor de samenstellers van de route. Heel veel rustige wegen, af en toe weg van de asfalt en toch goed te fietsen.

We hebben enkele Nederlanders ontmoet , die dezelfde route namen, maar omgekeerd, vanaf Lissabon. Ze herkenden meteen het gidsje van de Benjaminse!! Leuk.

In al onze hotels was fietsen stallen geen probleem; soms wel eens sleuren tot op eerste etage.

(Zie ook verder hun opmerkingen over de accommodaties langs de route bij de verschillende kaartbladen, PB)


Beste Paul Benjaminse,

Na de afgelopen paar jaar met je Romeroute naar Noord-Italië te zijn gefietst en met de Venetiëroute weer naar Nederland, delen te hebben gefietst van je twee Midden-Europaroutes, met je Andalusië- en Barcelonaroute van Sevilla naar Nederland te zijn gefietst, was het nu tijd voor de Ruta Iberica. Maandag 22 mei stapte ik in Lissabon op de fiets om woensdag 7 juni af te stappen voor het station van Pau. Het stuk van Almazán naar Ayerbe heb ik i.v.m. het slechte weer (onweer) in twee dagen per trein gedaan.

Het was weer een mooie route. Je ziet letterlijk weer een geheel andere kant van het Iberisch schiereiland dan met de Andalusiëroute. Het was genieten.

Beginnen in Lissabon heeft o.a. als voordeel dat je de nodige kilometers en hoogtemeters in de benen hebt voor je aankomt bij de Puerto del Portalet J Dat maakt die klim makkelijker. Ik sprak onderweg een Belgisch stel, op weg naar Sevilla, en de klim naar de Col du Pourtalet zo aan het begin van de route was toch een hele klus geweest.

Van Cercedilla naar Segovia heb ik je advies en dat van een Nederlands stel dat ik tegenkwam, maar opgevolgd en de trein genomen.

De kwaliteit van het wegdek was nogal wisselend, maar dat ben ik inmiddels wel van je gewend. Het varieerde van strak asfalt tot de weg zoeken tussen scherpe stenen en kuilen door. Af en toe dan maar een stukje lopen om de fiets en met name de banden te sparen. Dat laatste gold met name in zeer sterke mate voor het stukje van Zarzalejo tot Silla Felipe, dat was zelfs voor een mountainbiker een uitdaging geweest, en een stukje na El Escorial op weg naar Collada Villaba.

Het alternatief via Trujillo was de moeite waard, mooie vergezichten op weg naar Guadalupe. Een verrassing was het op de bijgevoegde foto vastgelegde beeld direct ten zuiden van Garciaz.

Ik fietste via de tracks, maar de boekjes zijn onmisbaar voor de gedetailleerde kaartjes en de achtergrondinformatie.

Succes bij het ontwikkelen van nieuwe en het bijhouden van de bestaande routes.

Met vriendelijke groet,
Jan Veerbeek


Beste Paul,

Van 5 mei 2017 tm 23 mei heb ik met een vriend, beide 60-ers, de Ruta Iberica gefietst van Lissabon naar Pau. Totaal 1640 km en 14650 hoogtemeters. Portugal en Spanje zijn fijne fietslanden. Aardige en behulpzame mensen, schoon, niet te duur en de belofte van goed weer. Dat laatste is wat ons betreft vooral bij een “belofte” gebleven. Alle waarschuwingen voor hitte ten spijt heeft “nat en koud” bij ons, hoewel niet echt hinderlijk, toch enigszins de boventoon gevoerd.

De route is mooi! Via de achtertuin reis je door afwisselende maar doorgaans hele mooie streken en wordt je door diverse steden gevoerd die alleszins de moeite waard zijn. Hoewel de combinatie van steil en slecht wegdek je een enkele keer doet grommen, is de tocht alleszins te doen. Veel hoogtemeters, maar zelden heel steil.

We hebben op de “bonnefooi” gereisd en zijn altijd probleemloos aan uitstekend onderdak kunnen komen, m.u.v. het stuk na Almazan dat tamelijk weinig mogelijkheden biedt. Bij de vraag welke richting op deze tocht het aantrekkelijkst is wil ik het feit dat wij relatief gunstige wind gehad hebben en de mogelijkheid om, bij de nadering van Segovia, je door het treintje op 1800m af te laten zetten, als argumenten pro Lissabon-Pau aanvoeren.

Paul heel hartelijk dank dat je, voor de luttele prijs van 2 boekjes, ons andermaal een mooie en gezonde vakantie bezorgd hebt.

Met vriendelijke groet,
Maarten Meulendijks


Hallo Paul,

De afgelopen weken hebben we een gedeelte van de Ruta Iberica in combinatie met een aantal andere routes gefietst en we hebben enorm genoten van de tocht.


Bart en Mieke Withaar hebben een ronde door Spanje gefietst met deel 1 van de Ruta Iberica. Zij hebben een ronde gemaakt van boven Zaragoza via Segovia naar Madrid en toen weer terug. Daar hebben zij ook een videoverslag gemaakt die op hun site: "de fietsreizen van Mieke en Bart" is terug te vinden.


Eind april 2016 zijn we gestart met de route naar Barcelona, en zo verder via Andalusië naar Lissabon. Ons verslag van deze mooie tocht is te lezen op lindass.waarbenjij.nu

Met vr. groet,
LindaBeste Paul,

Van 13 augustus tot 13 september hebben wij de route gereden. Wij zijn begonnen en Pamplona en gestopt in Santiago. Een schitterende route en goed beschreven. Het aantal overnachtingen is voldoende al is het soms wel eens even zoeken (of beëindigd of zelf met vakantie). De route was voor ons best wel pittig door de extreme hoge temperaturen. De hellingen zijn goed te doen al zijn ze soms wat steiler als is aangegeven. Kortom een schitterende route om volop te genieten van cultuur, natuur en de ontmoetingen. Ons verslag is na te lezen op www.cenk.waarbenjij.nu.

Corry en Kees van t ZelfdeWij kozen voor de route via Segovia, Coca en Penafiel. Hoogtepunten vonden wij Segovia, (vanaf de camping is een goede openbaar vervoersverbinding met de stad), de route vanuit Cogeces del Monte naar Penafiel (kaartje 26), de route vanuit Gomara naar Mores (kaartje 18, 17, 16). De route over de Pyreneën vanuit Zaragoza vonden wij zeer goed te doen. De 30 km lange afdaling vanaf de Col du Pourtalet naar Laruns was fantastisch en had zeer mooie uitzichten. Bij Arudy fietsten wij via de Katharenroute naar de Franse Westkust.De Ruta Iberica is in het algemeen zeer goed te doen. Merendeel gaat over autovrij/ luwe wegen. Het aanwezige verkeer gedraagt zich uitstekend en gaat ruim om je heen. Hoogtepunten uit deel 2 vonden wij Sevilla, de Extremadura en de route vanuit Guadalupe (kaartje 10).Beste Paul,

Met groot genoegen zien we terug op deze fantastische tocht!Veel groeten,
Bert Tuinzaad en Ine de Smet,
BilthovenHallo Paul.

Van 2 mei tot en met 20 juli 2016 zijn we van Malaga (Spanje) naar Sligo (Ierland) gefietst. Tijdens dit avontuur hebben we ruim 4200 km getrapt en de landen Spanje, Frankrijk en Ierland doorkruist. We hebben hierbij gebruik gemaakt van jouw routeboekjes en gps bestanden; Andalusië, Ruta Iberica deel 1 en 2 en Rondje Ierland. Onderweg hebben we gekampeerd. Daar waar de campings schaars waren, bijvoorbeeld Zuid Spanje, hebben we gebruik gemaakt van hotels en bed & breakfast. We fietsten van Zuid naar Noord, de temperaturen waren goed en we hadden veel wind in de rug. We willen je hartelijk danken voor de geweldige routes en accommodatie tips. We hebben erg genoten.

Met vriendelijke groet
Dorien & GeorgeGoedemorgen,

Eind april 2016 zijn we via uw routeboekjes (Barcelona-Andalusië-Ruta Iberica) naar Lissabon gefietst vanuit Zeeland. Aanvullingen op logeeradressen hebben we vanaf onderweg al doorgegeven. Bedankt voor deze mooie route, we hebben er van genoten.

Rob en LindaDe route is prachtig en de gidsen en de bijhorende bestanden voor GPS zijn perfect! Tijdens mijn fietsreis heb ik een klein fotoblogje bijgehouden. Je kan het bekijken op: www.lisboalourdes.lampaert.esBeste Paul,
We genieten van jouw ruta iberica! Nu twee dagen onderweg vanuit sevilla.

Pracht route!

Net langs de varkens en daarna iberico ham. Prima overnachten in appartement, boven bar in calera de leon (zie kaartje). 40 euro. 3 kamers. 141 km vanaf sevilla ( twee dagen).Groet,
Bert en Ine

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Ruta-Ibérica
Ruta-Ibérica
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS