Fietsgids: Mooiste fietsroute naar Rome
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen - Deel 3


Hier plaatsen wij aanvullingen op de route, zodat u via deze pagina altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste wijzigingen in de fietsroute. Wilt u een aanvulling aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart 5
Het viaduct over de spoorbaan in Castellina Scalo ligt eruit. Dat ziet er uit als voor een langere periode. Omrijden leidt tot een onnodige lus. Het is handiger om vanaf Staggia Senese op de doorgaande weg te blijven tot aan de Rotonde bij Castellina Scalo, hier LA het dorp in en bij het station het fietspad op te pakken (bij de parkeerplaats naast de fietsenstalling ga je er op) Vanaf de andere kant ga je het dorp uit naar de rotonde en vandaar de weg blijven volgen tot in Staggia Senese.


Kaart 7
Er is een kleine verbeteringen net buiten Siena, waardoor men makkelijker de drukke weg kan oversteken. Het fietspad langs het industriegebiedje is iets doorgetrokken, waarna met de drukke hoofdweg in twee delen kan oversteken richting Ruffolo.

Rome3-Druk6-bij-Siena.pdf

 


Kaart VF1-VF3
Via Francigena tussen Lucca en san Gimignano

Er is een nieuwe verbinding tussen Lucca en San Gimignano die onderdeel uitmaakt van de Via Francigena. Het is practisch voor wie graag eerst Lucca wil zien en dan verder richting Rome wil fietsen. Voor het landschap hoef je dit niet te doen. Dat is niet zo bijzonder (Pas na Castelfiorentino wordt het mooi). De route van Pisa via Volterra is over de hele lengte veel mooier. De route van de Via Francigena is tegenwoordig wel bewegwijzerd voor fietsers. Maar een flink aantal borden mist her en der nog en dat is jammer. De officiële route volgt ook tussen Altopascio en Galleno een onverhard pad met hellingen, waar dat helemaal niet nodig is. Na Castelfiorentino volgt de Via Francigena-route de grotere weg met steile helling, terwijl een mooi kleiner weggetje via Varna veel aangenamer klimt naar Gambassi Terme en veel rustiger is.

Rome3-VF1.pdf
Rome3-VF2.pdf
Rome3-VF3.pdf

De kaarten staan voorlopig alleen maar op onze site. De laatste tien kilometer tussen Gambassi Terme en de aansluiting met de huidige route op kaart P5 is niet in kaart gebracht. Men volgt gewoon de hoofdweg naar San Gimignano. Doe er uw voordeel mee.
Kaart VF3
De Via Francigena mag dan naar italiaanse normen wel fietsbaar heten, maar de praktijk voelt toch anders. Zowel het rode traject tussen 2 en 3 als het groene traject tussen 4 en San Quirico d’Orcia zijn eigenlijk te stenig en bonkig om over te fietsen. De Via Cassia is hier te druk om te gebruiken. De enige mogelijkheid is om de groene variant te fietsen van 2 naar 3 en 4. Dan over de Via Cassia even terug naar torrenieri (rode 4) en daar weer verder naar San Quirico d’Orcia over de rode route. Dan hoef je maar 2 km over de Via Cassia.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Rome
Rome
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS