Fietsgids: Mooiste fietsroute naar Rome
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Aanvullingen - Deel 2

Hier plaatsen wij aanvullingen op de route, zodat u via deze pagina altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste wijzigingen in de fietsroute. Wilt u een aanvulling aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart CH4-CH12
Ik heb inmiddels een deel verkend van de afsteekroute door Zwitserland langs de Walensee.
Gedaan heb ik nu het stuk van Rapperswil en Walenstadt. Het was prachtig. Hou vanaf Rapperswil tot Sargans rekening met het volgende. Grote stukken zijn onverhard, gravel, geen kuilen, in het algemeen prima fietsbaar maar voor racefietsen dus niet. Bij de Walensee zit een stukje van 25% stijgen over een lengte van ongeveer 200 meter. Dat lukt je echt niet zonder af te stappen en te lopen, maar het geheel van het stuk langs de Walensee is prachtig. Ik voeg wat foto’s toe. Ik stel de track ter beschikking maar voorlopig maak ik er nog geen kaarten voor.

Track: Glattfelden-Rapperswil-Sargans.zip
Kaart CH9
In plaats van door St. Margarethen kan je bij Gaisau LA het bruggetje over voor de lange variant van de Rhein-fietsroute. Die doe je niet want gelijk over de brug ga je rechtsaf richting Höchst. Dat gaat mooi over een fietspad langs de oude tak van de Rijn tot aan de nieuwe Rijndijk. Het is iets langer maar fietst wel makkelijker.De route via Feldkirch door Liechtenstein loopt prima. Alleen bij het stationnetje van Liechtenstein Forst Hilti, mist een bordje. Daar moet je naar rechts om dan bij de grote weg linksaf te gaan en deze weg over de rotonde rechtdoor te volgen tot het spoor. Vlak voor het spoor rechtsaf fietspad op en bij de kruising met de volgende grote straat even linksaf spoor over en gelijk weer rechtsaf. de weg wordt fietspad langs het spoor. Waar dit eindigt op de straat even linksaf en op de kruising rechtsaf en doorfietsen tot het eind bij de Rijn.

Het kan ook sneller. Na de brug over de Rijn kan men rechtsaf langs de Rijn en dan na het bruggetje over de Ill niet linksaf naar Feldkirch maar rechtsaf verder het fietspad langs de Rijn volgen. Dit fietspad volgt de Oostenrijkse en Liechtensteinse zijde van de Rijn. Het is veel rustiger dan de Zwitserse kant en je hoort het geluid van de snelweg veel minder, maar ook dit is strak asfalt n het fietst als een speer. Helaas geen horeca langs deze variant, althans niet vlakbij.
Kaart IT1
Wegens wegwerkzaamheden is de weg tussen Isola en Campodolcino tot eind juni afgesloten. Je moet dus de hoofdweg blijven volgen. De keer tunnels worden echter met stoplichten in deze tijd geregeld, dus dat is minder eng dan anders. Na eind juni geldt weer de oude route.


Kaart IT1-IT2 (tijdelijk niet van toepassing)
Bij het dorp Gallivaggio in de afdaling van de Splügenpas bestaat het gevaar voor aardverschuiving. De autoriteiten hebben daarom besloten dat de pasweg enkel open is tussen 6 en 8 uur 's morgens, 12 en twee uur 's middags en 's avonds tussen 18 en 20 uur. Hou daar rekening mee tijdens de planning.


Kaart IT4
In november verleden jaar zijn een paar lampen stuk gegaan. Tot woede van de plaatselijke fietsersbond heeft men niet de lampen vervangen maar dit bord geplaatst. Er is geen andere weg. Dus ook alle italianen fietsen gewoon door.


Kaart IT4/IT5
De tunnels voor Lecco zijn weer vrijgegeven voor fietsers. Geen waarschuwingsborden meer. De lampen zullen wel vervangen zijn.


Kaart IT8
Valbrembo: Wegens de aanleg van een nieuwe weg bij Valbrembo is de route gewijzigd. Na om de dierentuin te zijn gefietst en je met de Via della Sorte boven uitkomt, ga je linksaf en steeds maar rechtdoor, twee rotondes over, tot je bij de kerk van Paladina rechtsaf gaat. Voor de rotonde met de hoofdweg rechtsaf fietspaadje op dat je met een tunneltje onder de weg doorvoert. Daarna rechtdoor deze weg vervolgen. Aan het einde van het dorp kan je ook het fietspad aan linkerzijde gebruiken. Bij einde fietspad ga je weer over de weg verder zoals de oude route naar punt 5. Zie hier de PDF van het kaartblad (ook inclusief de tekst over de terugroute):
IT08-Valbrembo.pdf


Kaart IT12/IT13
De houten brug die weg was is vervangen waardoor de oude route weer perfect te rijden is. Een lokale fietser vertelde dit ons en hebben we de route richting Brescia goed kunnen vervolgen.


Kaart AS1
De afslag voor het stenen bouwsel na de stuwdam is afgesloten. Zag er redelijk permanent uit. Je bent dus gedwongen om boven de alternatieve route te volgen.


Kaart IT15-IT16
Een paar kilometer ten westen van Desenzano is door Bicitalia de route nu verlegd naar een nieuw stukje fietspad langs de spoorlijn. Dat stukje fietspad is prima, maar de weg er naar toe is erbarmelijk slecht. Verkenning begin mei 2019 leerde dat het onverhard slecht wegdek is, waardoor deze nieuwe route variant geen aanwinst is. Volg de bestaande route die meer langs de noordzijde via de stad voert.


Kaart IT16-IT17
Nog voor Desenzano heeft de Italiaanse Fietsersbond hun nationale fietsroute verlegd naar een ander pad. Gelukkig geven de huidige bordjes nog de oude route naar Desenzano aan want de nieuwe route is er een vol kuilen en onmogelijke paadjes.

De borden na Desenzano geven soms verwarring.
In Pozzolengo leidt de route steeds rechtdoor door het dorp over de hoofdstraat. Pas bij de kruising (met de Via Verdi) een ronde betegelde kruising, ga je linksaf (de Via Verdi in) en kom je op de weg uit die naar beneden gaat.

Na de rotonde beneden RD richting Castellaro en Monzambano, Het weggetje via Castellaro Lagusello is leuk, maar er valt veel te zeggen voor de route via Monzambano en dan gelijk door het dal van de Mincio. Dat fietst lekkerder door en je komt bij de Mincio langs een trattoria en pizzeria Cygnus waar je op het middaguur prima kan eten. Vanaf Pozzolengo na 1 km de eerste weg linksaf voor Monzambano. Er staat een bordje richting Kappa tuincentrum. Dit weggetje helemaal volgen tot eind op T-kruising linksaf, grote weg oversteken en dan rechts aanhouden het dorp in en RA, LA, RA afdalen tot grote weg LA naar rivier. Rivier over RA FP op (links is het leuke rastaurant: middagmenu drie gangen met karafje wijn, water en koffie: € 12,50)

Vanaf de rotonde bij de toren van San Martino (41,0), weggetje eindigt op T-kruising (43,6) RA, na 200m schuin LA FP op. Eind FP weggetje naar rotonde (44,9 km) RD door dorp. In dorp minirotonde (45,5 km) RD en na 300 m op ronde kruising met bakstenen LA, komt uit op weg naar rotonde beneden (46,0 km) RD en na 1,2 km 1e weg LA ri tuinbedrijf Kappa. Bij T-kruising (51,5) LA en na 100 meter grote weg oversteken en rechts aanhouden door dorp (52,0) RA pleintje over (52,1) LA, (52,2) RA, (52,5) op grotere weg LA dalen, brug over en gelijk RA FP op langs rivier (52,8).


Kaart 19
Onder Mantova loopt de route langs de Mincio nog steeds over een smal paadje. Het heet dan weliswaar Eurovelo 7 maar noch aan het wegdek, noch aan de bewegwijzering kan je dat zien.
Kaart 20
De brug over de Po heeft men inmiddels afgesloten voor het vrachtverkeer. Dat fietst een stuk fijner. De alternatieve rote via san Benedetto Po, de officiële Eurovelo 7, is goed te fietsen en in San Benedetto Po zijn er winkels, restaurants en 2 B&B’s.


Kaart 21
Na Quistello is de huidige route prima. voor eurovelo kiest men weliswaar een weg langs de andere oever, maar afgezien van steun aan een plaatselijke uitbater, kan ik geen reden daarvoor bedenken. Er rijdt daar meer verkeer.
In Concordia moet men nog steeds eerste met de weg mee naar links tot met op de hoofdweg door het dorp uitkomt. Hier rechtsaf terug naar de rivierdijk toe.
Het centrum van Concordia wordt nog steeds gerestaureerd na de aardbeving. Men is al redelijk ver gekomen (mag ook wel na bijna tien jaar) maar je kan er nog niet helemaal doorheen. Overal in de hele streek zie je nog steigers en bouwkranen staan. De vraag is hoeveel nog gebruikt worden als de geldstroom op is.

Het ingetekende fietspad bij A kan je vergeten. Het is nog steeds onverhard en slecht te befietsen.
Kaart IT22
Ook hier geldt dat het fietspad over de dijk, een Eurovelo, echt heel slecht is. De weggetjes onderaan de dijk fietsen gewoon wel goed. Bij aanwijzing 1 over brug beneden RA de Via per Cavezzo in.
Bij aanwijzing 4 staat een straatnaambordje Via Canalvecchio S. Die moet je hebben en helemaal volgen. 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Rome
Rome
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS