Fietsgids: Mooiste fietsroute naar Rome
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Aanvullingen - Deel 1


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 7e Druk van deel 1
|
V


Accommodaties in de Elzas
Het nieuwste overzicht voor alle accommodaties in de Elzas kwam pas binnen toen deel 1 Maastricht Basel al naar de drukker was verzonden. We konden er destijds niet meer op wachten, maar het hele overzicht voegen we nu als de onderstaande pdf toe aan de site:
Rome1-Acco.pdf


Kaart Vennbahn 3
In Monschau kun je een goede kamer huren bij Herr Weber, Bergstrasse 6, 52156 Monschau, +49 2472 909541. Prijs: 60 euro p.n. incl ontbijt.

Ook in Monschau: Privatpension Hargasser, Oberer Muhlenberg 12, +49 2472 7413. Ziet er een beetje oubollig uit, maar de kamer is schoon, het bed nieuw, en het ontbijt is goed. Prijs: 55 euro p.n.

Camping bij Kuchelscheid is waarschijnlijk voorgoed gesloten. Het zag er zeer verwaarloosd uit. Een plek waar je niet wilt staan. Op de website staat niks vermeld: www.camping-labellevallee.com


Kaart 3
In Ternell ligt een restaurant waar je heerlijk kunt lunchen!


Kaart 4
Reactie fietser: Sourbrodt hotel Le Relais Fagnard: kamers schoon en een uiterst vriendelijke eigenaar. Echter, afspraken worden niet stipt nagekomen. Ik had gezegd dat ik tussen 17.00 hen 18.00 h zou aankomen. Geen eigenaar te bekennen. Pas tegen 18.45 u kwam hij boven water. Ik zat al vanaf 17.10 u te wachten. Ontbijt was afgesproken om 8.00 u. Om 8.10 u zelf maar de keuken ingedoken voor wat brood e.d. Om 9.00 u bij vertrek nog niemand gezien......... Een paar gasten die er al een dag waren hadden dezelfde ervaringen. Nogmaals over fietstochten e.d. 's avonds lekker met hem zitten kletsen.


Kaart 6
De Euro Minicamping van John en Ruud, Am Stein 24 te Deidenberg (tegenover Oos Heem aan de Venn Bahn) is veel rustiger dan die. Een aanrader. Een eenvoudige camping, heel vriendelijke en gemoedelijke eigenaren. Je kunt bij ze eten als je je aanmeldt. 0032 80 77 18 80​

Camping bij Montenau ligt direct aan de route.


Kaart 7
Camping in Schonberg gesloten. Zag er erg verlaten uit en al lang niet in gebruik.Het bericht op website klopt dus niet. Ook de hotels in dorp waren nog gesloten (30 juni) waardoor we zijn uitgeweken naar camping in Bleialf op 7 km.

Blz.29: Schönberg: Camping Waldecho is gewoon open, volgens het uiterst vriendelijke NL stel dat de camping runt (Luc en Carla) al 1,5jaar. De borden aan de weg staan er even niet ivm een dispuut met de gemeente, dus wel even zoeken/vragen. Relaxte sfeer, prima Wifi, terrein nog rommelig. www.campingwaldecho.be


Kaart 10
Bollendorf. Die camping Altschmiede langs de rivier is gigadruk. En vol. Geen vrije tentplekken te bekennen. Goed alternatief: Gasthof Bei Anni, Echternacherstrasse 11, Bollendorf. 06526 933347. Tevens een eenvoudig pension, rustig; je kunt er goed eten. € 35,-


Kaart 11
Wincheringen: Gasthaus Zur Moselbrück €38 1p kamer, €42 2p kamer, ontbijt €7. Fiets mag binnen staan. Overnachten en eten is in Duitsland goedkoper dan in Luxemburg.


Kaart 12
De camping in Malling is een onduidelijk gebeuren. Stacaravans, vissers. Geen receptie ontdekt of wat daar op lijkt achter het gesloten hek. De camping in Sierck-les-Bains, paar km verder naar het noorden, is een prima alternatief: municipal Les Tilleuls aan de Allée des Tilleuls. Enige nadeel: aan het einde van de camping tegenover de tentplekken is een sport- c.q. hangplek. Kan er druk zijn.

Camping in Malling ligt ten NO van het dorpje.


Kaart 13
Geen winkel meer in Kédange maar wel in Hombourg. Inslaan voor de volgende 50 km.

In Vigy hebben we in een prachtige B&B overnacht (B&B Intemporelle). Heel mooi en stijlvol gerenoveerd huis, kan zo in een woonblad, zeer vriendelijke gastvrouw, heerlijk ontbijt. Echt een aanrader! 85 euro per nacht. Website: www.cybevasion.fr/go_annonce.php?id_annonce=35564&from_source=chambres-hotes.fr. Zie voor adres & telefoon ook www.chambres-hotes.fr/chambres-hotes_intemporelle_vigy_35564_nl.htm.

Ook in St.Hubert blijkt er een B&B te zijn: La Campagne. Alleen geen idee waar je dan kunt avondeten.


Kaart 14
Er is geen café meer in in Bionville sur Nied.


Kaart 14/15
Geen horeca meer aanwezig in Varize, Bionville, Guinglange Virming


Kaart 15
De B&B Chez Armelle et Fred Carme heeft een voorraadkast en een koelkast, je kunt er een uitgebreide warme maaltijd klaarmaken, want het is niet echt een B&B, meer een compleet vrij appartement met keuken. En ‘s morgens hangt er een tas met brood e.d. voor het raam – genoeg als ontbijt en lunchpakket. Ze wisten dat ik kwam en hadden een fles wijn klaargezet.

Wij zijn zojuist teruggekeerd van een fantastische tocht naar Basel. In het dorpje Hemilly (kaart 15) hebben we geslapen in B&B Fred et Armelle Carme, Rue Principale 38 (tegenover het kerkje), tel. 0387-643661. Wij werden daarnaar verwezen door Marie Jung van de andere B&B in het dorp. Deze laatste B&B staat wel in de gids (blz. 51). Wij werden zeer hartelijk ontvangen door de hele familie Carme. In het appartementje zijn vier slaapplekken en er kan onder meer gebruik worden gemaakt van de keuken en de voorradige spullen (rijst, pasta, eieren, melk e.d). Dit alles tegen een zeer schappelijke prijs. De familie Carme wil graag vermeld worden in de gids. Ik heb hen aangeboden hun naam en telefoonnummer door te geven. Bij dezen dus. Groetend, Arno van Suilen

Raville: een nieuwe B&B
www.levieuxnayeu.fr
www.facebook.com/levieuxnayeu

Hémilly een nieuwe B&B van een zeer vriendelijke en gastvrije hoefsmid en zijn vrouw: Chez Armelle et Fred Rue Principale 38 - 40 Hémilly 57690 Tel. 0682540532, Email: armelle.boffin@neuf.fr


Kaart 16
In Racrange is een erg leuk B&B: Au Presbytere, Ze hebben een ander telefoonnnummer: 033 (6) 71884193.

Camping bij Francaltroff. Douchetijden tussen 08.00 en 10.00 en 18.00 en 20.00. In verband met de hitte (34 graden!) kwamen wij om 15.00 aan en konden dus pas laat douchen. Het hek aan de achterkant konden zij pas de volgende ochtend om 9.00 open doen. Wij wilden echter vroeg weg om de hitte zoveel mogelijk te mijden, maar moesten hierdoor ruim 7 km omrijden om weer op de route te komen. Als je vanaf Maastricht komt is dit niet zo'n groot probleem.


Kaart 17
Camping Au Soleil, Rue de Berthelemy is een stacaravanterrein achter en tegenover een hotel. Geen fietsersplekken. Mittersheim.

Camping Le Lac Vert, Rue de la Plage, ook in Mittersheim is met de bouw van nieuw sanitair bezig op een iets verder gelegen gedeelte van de camping. Winkel in het dorp; voldoende voorzieningen. Er is een restaurantje aan het water.


Kaart 18
Er is geen winkel/bakker meer in Dolving.


Kaart 19
Winkel in Gondrexange bevindt zich in restaurant. Restaurant was op di en wo gesloten. En winkel dus ook. Op camping geen etenswaren te koop.


Kaart 20
camping municipal bij St Quirin is al vanaf 1 mei open en heeft geen winkel of restaurant. Sanitair is zeer gedateerd, wel een mooie plek

In Vasperviller is een leuke chambre d’hôte: le jardin de Marie, in de rue des Cérisiers, tel: 03.87.08.64.23 jardin.de.marie57@orange.fr


Kaart S1
De camping bij Lutzebourg staat langs de route aangegeven, je hoeft als fietser niet via de autoweg te rijden. In Lutzebourg is geen camping meer, op de camping kun je wel wat te drinken en ijsjes krijgen, direct naast de camping is een restaurant.


Kaart S2
Molsheim: Camping Municipal is prima voor €6,40 èn een grote supermarkt vlak bij.


Kaart S3
De camping Municipal in Dambach-la-Ville is al twee jaar dicht. Ook camping Palmer in Scherwiller zal helaas in 2017 voor het laatst open zijn, vertelde de dochter van de wijnboer. Niet meer rendabel. Andere mogelijkheid: camping á la Ferme Bimboes en Alsace, 15, Rue de la Gare, Scherwiller.


Kaart 23
Scherwiller: Camping Palmer bestaat niet meer. Sélestat was een goed alternatief.


Kaart 24
Türckheim: (commentaar Frank Bosman) Daar is ook nog een camping Le Medieval camping-turckheim.fr met rondlopende ooievaars. Prachtig sanitairgebouw, maar ik kreeg een dispuut met de NL/FR eigenaresse, die me zeer slechte service leverde (ik zal er niet over uitwijden) en de overnachting kostte ook nog eens €13! Geen aanrader wat mij betreft.


Kaart 25
In Pfaffenheim is een zeer goed B&B bij het Frans/Taiwanese gezin Humbrecht, tel. +33 3 89495009 of +33 (0) 688965959. Men spreekt ook Engels!

In Pfaffenheim logeerden wij in Maison d’Emilie. Een prijzige maar mooie B&B (95 euro p.n.) waar je ook heerlijk kunt eten. De eigenaar is kok die voor 40 euro p.p. een 4-gangendiner incl. wijn en koffie voor je kookt. Niet goedkoop, wel heel erg lekker. Wel van tevoren laten weten dat je er wilt eten.

De website www.chambres-hotes.fr geeft sowieso een goed overzicht van alle B&B’s in de regio Lorraine. Misschien handig om als overzichtssite op te nemen in je boek. Je kunt op regio zoeken. Voor het traject Luxemburg-Sarrebourg vind je veel B&B’s onder Lorraine-Moselle: www.chambres-hotes.fr/departement_chambres-hotes_moselle_57_nl.html.


Kaart 27
Huningue: Camping Au petit Port is lawaaiig als er een groep kanoërs logeert, anders is het prima lijkt me. En met oordoppen sowieso geen last! En ja het sanitair is onder de maat en te weinig. Maar: goedkoop en Basel is al duur zat!


Basel
Ervaring fietsers: Back Pack Guest House: betaalbaar, nette kamer en prachtige ambiance. Alleen heel veel herrie van andere gasten. Het was een hele nacht komen en gaan van mensen en zodoende weinig geslapen.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Rome
Rome
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS