Fietsgids: Mooiste fietsroute naar Rome
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Aanvullingen - Deel 1


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 7e Druk van deel 1
|
V


Kaart 6
Het fietspad tussen Weywertz en St. Vith is volledig gemoderniseerd en van asfalt voorzien.


Kaart 9
Er is een nieuw mooi fietspad aangelegd. de Ourtal-promenade, langs de oever van de Our bij Bivels. Dat scheelt niet alleen een forse heuvel, maar het is ook een heel mooi aangelegd fietspad.

Verlaat bij Stolzembourg de hoofdweg, steek de brug over naar Keppeshausen. Na de brug naar rechts de Dorfstrasse in. Na verloop kom je op een halfverharde weg (gravel) die prima te fietsen is. Na 1,2 km kom je bij een nieuwe brug over de Our, deze steek je over terug naar de hoofdweg. Volg een klein stukje (circa 150 mtr) de hoofdweg, hou in de gaten dat je op tijd aan de linkerzijde achter de vangrail gaat fietsen (lijkt een voetpad). Als de hoofdweg omhooggaat splitst de fietsroute zich af en gaat langs de Our (stuwmeer) naar links. Je fiets over een brede gravelweg zonder verkeer en met fraaie doorkijkjes op het water. Op een gegeven moment kom je over een lange brug die je langs een steile rotswand leidt. Deze is niet al te breed (ik schat 2 meter) en is voor fietsers en wandelaars. Maar ik kwam daar niemand tegen. Na de brug gaat de route verder over een brede gravelweg die uiteindelijk bij de begraafplaats van Bivels uitkomt. Vanuit Bivels rijdt je over een rustige asfaltweg naar de hoofdroute. Het hele stuk is nagenoeg op gelijke hoogte en nergens steil dus prima te doen in beide richtingen. En erg mooi en rustig!

Tevens kan men bij Obereisenbach een leuk doorsteekje maken als je vanuit het noorden komt. Na een kleine klim (10 meter hoogteverschil) kan je door het oude dorp afdalen. Vanuit het zuiden is het een aardige klim omhoog, wellicht is de hoofdroute dan beter (iets minder steil).
Rome1-Kaart9.pdf


Kaart 10
Bij aanwijzing 6 in de kaart staat zie blad 9, moet zijn blad 11

Stadskaart Saverne: Bij het weggetje RA na de Rue de Rossignol blijkt het bord "verboden voor vrachtwagens boven 50T" in de berm te liggen.

Als jevan Müllerthal naar Blumenthal gaat dan staat er een bord "Route barréé". Trek je daar als fietser niets van aan. Na een paar kilometer zijn ze met een brug bezig. Je kunt daar dus niet overheen. Echter, naast het riviertje loopt een wandelpad van hout op palen. Daar is ook een voetgangersbruggetje over het riviertje. Volg dit circa 600 men je komt weer op de weg uit. Het pad loopt links van het riviertje.

Voorbij Blumenthal bij punt 2 op kaart 10 staat ook "Route barréé" richting Junglinster. Volgens de postbode die er net aankwam, kun je met de fiets niet verder . Dit zou tot begin juli zo zijn. Ik heb echter mijn twijfels of die blokkade voor fietsers wel zo is. Ik fietste namelijk wel naar Graulinster en dan via de drukke hoofdweg naar Junglinster. Vlak bij de zendmasten van Radio Lluxemburg is de weg naar rechts afgesloten. Volg je die dan kom je eerst bij punt 3 en dan bij punt 2 uit. Ik denk echter dat je bij punt 2 door kunt naar 3. Ik heb dat echter niet getest!

Als laatste, direct na Junglinster op weg naar Roodenbourg is de weg bij een brug in aanbouw geblokkeerd. Als fietser kun je er gewoon door.


Kaart 13
De weg tussen Aboncourt en Hombourg is D118E


Kaart 19
Gondrexange: Na de brug over het kanaal kom je in Gondrexange. Je steekt de weg over en gaat gelijk links een paar meter onverhard tot je weer op een fietspad langs het kanaal komt. Bij de volgende brug ga je naar de andere zijde en vervolgt het fietspad. Aan het einde daarvan omhoog en dan links onder het spoor door en op de weg rechtsaf door Hertzing naar Heming. In Heming rechtsaf naar Lorquin ( in juli en augustus afgesloten wegens werkzaamheden aan brug over het kanaal, maar als fietser kon ik er langs).

Andersom ga je van Lorquin richting Heming en daar linksaf richting Gondrexange en in Hertzing voorbij het centrum linksaf onder spoor door (ik zag geen bordje) en dan als je de brug over het kanaal op gaat, rechtsaf het fietspad op (ook hier geen bordje). Het fietspad eindigt bij een brug waarna je op andere over verder gaat tot eind, even linksaf onverhard en dan rechtsaf weg oversteken en fietspad langs kanaal verder volgen. In dorp is alimentation en rechts over brug bij camping ook.


Kaart 21
De beklimming van de Col du Donon doe je het beste via Abreschviller. Dit is een klein weggetje en gaat heel geleidelijk omhoog. Andersom zou ik voor de weg via Turquestein kiezen. Deze is breden, met iets meer verkeer, maar gladder asfalt. Persoonlijk vind ik de variant via Saverne echter het leukst. De beleving van de Elzas, met plaatsjes zoals Molsheim, Rosheim, Obernai en alle andere plaatsjes op de route du Vin, blijft gewoon ontzettend mooi.


Kaart 22
Als je van de Col du Donon afdaalt en vlak voor de brug over het spoor rechtsaf gaat, kom je vanazelf op de fietsroute van Straatsburg naar Saales door het dal van de Bruche. Er was al een heel klein stukje fietspad op weg naar Rothau, maar nu kan je verder fietsen naar Fouday en volgend jaar waarschijnlijk ook door tot St. Blaise la Roche. Als je in Rothau over het spoor bent gegaan krijg je nog voor de hoofdweg rechtsaf een onverhard pad richting Saales. Dit is een belabberd stuk over 500 meter. Wie liever de hoofdweg neemt, kan ik begrijpen. Na 500 meter wordt het beter en kom je met een kleiner weggetje uit op de hoofdweg die je kan oversteken. Hierna volgt even een kort zeer steil stukje omhoog tot je op het fietspad zelf uit komt. Vanaf hier loopt het fietspad als een trein door het bos en langs het riviertje tot je vlak voor Fouday op een klein weggetje uit komt dat naar het dorp toe gaat. In het dorp bij de voorrangsweg even rechtsaf dalen tot over de brug en dan linksaf de hoofdweg op. Naar St. blaise is het nu nog maar 2 km en de afslag naar Colroy is dan nog 0,6 km verder.

Andersom, rechtsaf naar Fouday en dan na 200 meter op de kruising linksaf fietsroute volgen. Er staan overal bordjes. Zodra je na de steile afdaling op de hoofdweg uitkomt, zou ik even rechtsaf de hoofdweg op gaan tot vlak voor de kerk en dan linksaf.


Kaart S1
Aanwijzing 3: RA de Rue du Vieux Moulin richting Port de Plainsance. Aanwijzing 6: Scherp LA (niet RA) ri Lützelbourg. Aanwijzingen 8 en 9 moeten zijn: 7 en 8


Kaart S2
Aanwijzing 4 moet zijn: ...op de 2 T-kruisingen die volgen...


Kaart 27
Fietspad na Kembs tot Huningue, loopt vanaf Schäferhof net aan de andere kant dan getekend en vanaf Rosenau ook. (klopt, net verwisseld, PB)


Vennbahn
Het laatste onverharde deel van de Vennbahn dat in de laatste uitgave is grotendeels geasfalteerd.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Rome
Rome
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS