Fietsgids: Mooiste fietsroute naar de Riviera
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Hier plaatsen wij accomodaties die nog niet aan de nieuwste druk zijn toegevoegd. Wilt u een accomodatie aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart 8
Camping in Hinterkappelen biedt gratis openbaar vervoer naar/in de stad Bern. Uitstekende verbindingen, regelmatige bus/tramdienst tot 's avonds laat.


Kaart 12
Camping Panorama vonden we schitterend. Een mooie heerlijke rustcamping, met prachtige uitzichten. Je moet er wel eerst stevig voor klimmen, maar dat maakt het extra de moeite waard.


Kaart 16
Camping in Ried is niet meer, restaurant nog wel, en toen ik het vroeg mocht ik er ook kamperen voor niks en gebruik van toilet in restaurant maken, maar die is niet altijd open. Dus voor de niet veeleisende kampeerder.


Kaart 19
Prachtige B&B met bijzonder vriendelijke uitbaters, eigen wijngaard en wijn en heerlijk ontbijt: B&B Le Camelie


Kaart 25
Camping aan meer van Viverone; geen luide muziek meer op woensdagavond vanwege vele klachten. Dus lekker rustig, afgezien van de muggen en midges. Heel eenvoudig sanitair, maar zwommen vooral in het meer.

Wij zijn een camping bij het meer van Viverone en hebben dit seizoen al een paar keer fietsers ontvangen die de route Basel-Nice aan het doen waren. Onze camping is eenvoudig en gezellig. Alleen woensdag avond is een luide avond dus goed om lekker te gaan dansen met de lokale bevolking maar minder goed voor een lange nacht rust. Het is mogelijk te ontbijten, te middag en/of avond te eten in de bar van de camping. Er kan gezwommen worden in ons zwembad of in het meer rechtover de camping. We geven korting aan wandelaars en fietsers (eco-toeristen). Hierbij de link naar de prijslijst op onze website:
www.la-rocca.org/promotion.html

Camping La Rocca
Via Lungo Lago, 35
13886 Viverone (Biella)
Piemonte
Italia
www.la-rocca.org

Met vriendelijke groet, Marie-Rose Venneman

Er is een nieuwe B&B in Roppolo van de makers van de route van de Via Francigena

Casa del Movimento Lento - via al Castello 8 tel: 335 7979550 of 0161 987866
www.casa.movimentolento.it


Kaart 26
Helaas kan je niet meer kamperen in de tuin bij Agriturismo Greppi (in Crescentino).

Livorno Ferraris. Langs de route aan de Viale 4 Novembre heerlijk gegeven bij een tentje dat een beetje de uitstraling van een bedrijfskantine heeft. Ik weet helaas de naam niet meer. Dit was de absolute winnaar in prijs-/kwaliteitsverhouding. Het complete italiaanse menu inclusief drank en toetje voor €10,- pp. We hadden nog een aantal bijgerechten bijbesteld, maar deze hoefde we uiteindelijk niet af te rekenen. Men vond €40,- voor vier personen ook wel genoeg.


Kaart 26/27
Een B&B in Crescentino
Fam Trinchero, prijs voor een persoon voor 1 nacht is 50€ voor twee personen € 60.- inclusief ontbijt, wi-fi connection free. In iedere kamer kan je koken er er is op verzoek gratis gebruik van een wasmachine. Er is een veilige berging voor fietsen.
Residence "I CIGNI"
13044 Crescentino (VC)
tel 335 6848980
www.icigni.it
info@icigni.it

The price for a night is 50€ for 1 people and 60 for two, including breakfast, wi-fi connection free. In each room there is a cooking area and a washing machine is available free on demand. Bikes can bes stored in a safe area.
Thanks a lot, Fam Trinchero


Kaart 28
Montiglio Monferrato. : Hotel Torre di Codana, Via della Repubblica, 32, Tel 00390141691140. www.lagodicodana.com. Prachtig hotel in oud fabriekscomplex, bij plaatselijke zwembad en vismeertje, goede bedden, voldoende ontbijt. Zeker met kinderen een aanrader vanwege het zwembad. In het barretje mogelijkheid tot eenvoudige maaltijd voor dito prijs. Prijs kamer 70euro/2 pers, 100 euro 4 pers kamer. er is geen camping, maar je zou je tent bij de bijbehorende manege op mogen zetten.

Als je vlg de route afdaalt vanaf Corziagno zie je het zwembad beneden al liggen. Onderaan bij de T splitsing naar rechts ipv links, na ca 500 m ligt het hotel / zwembad aan je re hand. Waar de '7' staat ingetekend op de kaart.

Eigenaar erg aardig. Wij waren net na montiglio aan het zoeken toen we hem aan de lijn kregen. Hij is ons met een busje op komen halen, fietsen van de kinderen ingeladen, en wij als ouders lens getrapt om het busje bij te houden. De eigenaar was ervan uitgegaan dat we elektrische fietsen hadden, en nam de kortste route weer terug over het bergje ;).

Blz 63: Villa Lilla. Geen bordje op de villa, telefoon deed het niet en er was niemand thuis. Lijkt erop dat dit geen B&B meer is.


Kaart 29
San Damiano: Op basis van het boekje ‘Casciana Piana’ gedaan …Oef, dat is echt hardcore kamperen. Maar we waren gewaarschuwd. Behalve honden en koeien moet je echter ook van muggen en vliegen houden.


Kaart 31
Wijnboertje na Alba (met kampeermogelijkheid) staat verkeerd in de kaart getekend, is gewoon aan de route aan de weg van Gallo naar Barolo. Wel aardige mensen, alleen wel drukke weg naar Barolo voor de deur.


Logiesmogelijkheden Dogliani
Antico Hospitale Via Tenente Costa, 8, anticohospitaledogliani.it
Del Tufo Borgata Gombe, 33, deltufo.it
Agriturismo Cascina Binelli, Borgata Pianezzo, 75, +393386392189
Azienda Agricola Bricco Rosso Localita' Bricco Rosso, 99, briccorosso.it
Archisa Relais Hostaria Via Archisa, 28, Farigliano archisa.it
I Galli Borgata Pamparato, 41, Dogliani www.agriturismoigalli.it


Kaart 34
Camping Viora is niet langer toegankelijk voor fietsers. De camping kent een toegang met een helling van 22%. De eigenaar vindt het niet leuk meer om iedere keer de fietsers met een pick-up truck weer naar boven te brengen.

Camerana, bij Rifugio La Pavoncella kun je de tent opzetten op een kinder speelveld aan de weg. Het is geen echte camping, je kunt gebruik maken van het sanitair in de tegenover gelegen rifugio waar je ook een kamer kunt huren. Er is een restaurant, waar je voor een klein prijsje (EUR 20 pp) een prima 5-gangen menu kunt krijgen.
www.rifugiolapavoncella.it

Restaurant/ hotel en camping bij Pavoncella. De huidige situatie (juli 2014) is dat die lokatie dicht is en alleen open voor groepen op afspraak. Soms is de bar even open ( alleen koffie en drinken, niets te eten) Er is ook geen camping, maar wij hebben de beheerder van het complex even gesproken en die gaf aan dat je mag kamperen op het speelveld tegenover de locatie. Er is een kraan met drinkwtaer en je kan er heerlijk rustig slapen. Om te eten zul je door moeten fietsen naar Montezemolo (6 km).


Kaart 35
In een bakkerij in Montezemolo vertelde de aardige bediende over het feit dat zij een bed&breakfast hebben in dat stadje. Zij hadden geloof ik wel interesse om opgenomen te worden in de gids. Op zich zou het een mooie aanvulling zijn, want er staan niet veel adressen in die buurt in het boekje. We zijn er zelf niet geweest, maar de website ziet er goed uit, lalocandadeicartune.it. Ze vertelden dat ze ook een fietswerkplaats hebben.

15/8/17: Op weg naar Nice net in Millesimo gearriveerd. Hadden het Relais del Monastero gereserveerd maar zagen vanaf de heuvels tijdens de afdaling een enorme brand. Het klooster is nagenoeg afgebrand. Zitten nu heerlijk in Pantarei. Top.

Vlakbij Millesimo in Cosseria bevindt zich B&B The Roses Garden.
De prijs voor 2-pers per nacht is € 60.- voor een persoon € 40.- (inclusief ontbijt).
Tel: 019 519 447 of 334 34 27281
E-mail: bebtherosesgardencosseria@outlook.com
(eigenaresse is Giulia Prato)

We zijn op zoek geweest naar een overnachtingsplek in (de buurt van) Millessimo. Er staan twee B&B's in het boekje (pagina 75), B&B Relais del Monastero en B&B Santa Maria. Relais del Monastero bleek 120 euro per nacht te kosten, wat boven ons budget is, en B&B Santa Maria is tegenwoordig gesloten. Voor vertrek heeft de aardige receptioniste van de camping in Alba voor ons echter een B&B gevonden die we heel graag willen aanraden! Net buiten Millessimo, op de weg naar Cosseria, vind je B&B "The Roses Garden", geopend sinds september 2014. Het is een klein beetje klimmen ernaartoe (volg de hoofdweg de SP28bis naar Savona, niet het kleine weggetje over de berg heen!), maar dat ben je alweer vergeten zodra je aankomt. We hebben er een ontzettend gastvrije en warme ontvangst genoten. We kregen cheesecake in de rozentuin bij aankomst, de kamer was tot in de puntjes verzorgd en schoon en de familie was ontzettend vriendelijk. Oh ja, en het ontbijt was ook nog eens heerlijk (ook in de rozentuin). Dat alles voor maar 60 euro per nacht (2 personen). Wat ons betreft een grote aanrader dus! Hierbij de gegevens:
B&B The Roses Garden
COSSERIA (SV) Italia
Loc. Povigna, 69
Tel. +39 019 519 447 - 340 74 92 140
E-mail: bebtherosesgardencosseria@outlook.com
Wie weet hebben jullie wat aan de tips. Voor ons was het weer een onvergetelijke fietsreis. Bedankt!


Kaart 38
Albenga: Wij vonden de camping Piccolo Paradiso die andere fietsers aanraadden niet zo. Druk, vol, kleine plekken. De camping Bella vista uit het boekje beviel veel beter. Nog steeds onder Nederlands beheer, nieuwe generatie. Wel prijzig.

Albenga: ‘Del Puppo’ was een geweldige tip. ‘Gelateria Artisinale’ was definitief gesloten. Blijkbaar is nostalgisch ijs maken wel lekker maar niet erg winstgevend.

Albenga (Blz 85): Aanrader - Camping Piccolo Paradiso (naast camping Green Village, welke met routebordjes staat aangegeven). Standplaats incl. eigen ligstoeken en parasol op privestrand met strandwacht tegenover camping.


Kaart 43
Corniche 2; Latte: Wij kunnen de camping in Latte, Por La Mar, net over der grens in Italie (www.campingporlamar.com) van harte aanbevelen. Terrassen-camping met mooie tentplaatsen, enthousiaste ontvangst, leuk strandje in de buurt. De supermarkt aan de overkant van de straat is op zich al een bezoek waard. Nog nooit zoveel verschillende produkten per vierkante meter gezien.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Rivièra
Rivièra
Piemonte
Overzichtskaart
Vervoer
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS