Fietsgids: Mooiste fietsroute door de Provence
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Aanvullingen


Onderstaande aanvullingen zijn reeds verwerkt in de 2e Druk
|
V


Kaart Av5 (en Blz 24)
Alle hotels in L'Isle-sur-la-Sorgue volgeboekt.

Handig hotel aan (D938) noordkant van het plaatsje bij supermarkt: Hotel Cantosorgue tel +33 (0)490208181, €64/2p, www.hotel-cantosorgue.com


Kaart Lav 2
Hotels in Apt: Etap hotel (vlakbij het oude station, aan het fietspad) Tel. +33(0)892700697 Achter Etap hotel: Suite Home Apt Luberon (met kitchenette, duurder maar via Booking.com korting) Tel: +33 (0)4 90 05 50 50


Kaart Lav 5/6
Villeneuve: Mas du Cadranier (Villeneuve zelf is een slaapstadje maar deze accommodatie mag er zijn, heerlijk ontbijt.

Buiten de kaarten richting Mont Ventoux: Sainte-Colombes (net voorbij Bedoin): Lou Cardalines (het beste ontbijt dat je je kan wensen voorafgaand aan een beklimming van de Mont Ventoux)Kaart Lav 8
Camping bij Puimoisson bestaat niet meer Er is wel een mooie boerderijcamping aan de D108 richting St Jure, La Ferme de Vauveniere.


Kaart Lav 9
Aiguines: Le Bosquet


Blz 31
Aiguines:
Hotel Le Vieux Chateau erg onvriendelijk. Hotel Altitude 823 daarentegen heel vriendelijk! Dit in tegenstelling tot beschrijving (misschien andere eigenaar?). Goede B&B (met zwembad en terras): La Bastide des Cades (aan de route, 200 m richting zuid, 150 m onverhard zijweggetje, bordje aan de weg) €70/2p, tel. +33 (0)494706887, +33 (0) 612955610 Andere B&B: Le Bosquet (aan de route vlak buiten het dorp) tel. +33 (0)494702209, €65/2p


Kaart Lav 9
Aiguines: Chambre d'Hôte La Bastide des Cades 0494/70 68 87; Chambre D'Hôte Calouini (in centruim) spreekt Nederlands maar moet lang vooraf reserveren want heeft maar 1 kamer.


Kaart Lac 2 (Blz 38)
In Salernes is het laatste hotel, genaamd Allegre gesloten. Er zijn wel goede B&B's beschikbaar.


Kaart Aix 2
Het Café du commerce serveert ook eten over de middag.


Kaart Aix 3
Adressen bij Aix 3 'Salon-de-Provence':
De camping Nostradamus*** ligt op 6km ipv 4km van het centrum van Salon-de-Provence. Dit is een camping onder de platanen met veel schaduw, langs een snelstromende koele irrigatiewaterloop, met een zwembad en gezellige openlucht bar / snack. Voor de liefhebbers is er 's avonds animatie (karaoke, bingo, ...). PS: het sanitair gebouw dat het verst van de ingang is gelegen, is het recentst!


Kaart Aix 6
In Le Tholonet zijn er 2 restaurants/bar. Boven op het plateau, aan de voet van de Montagne Sainte-Victoire is er een bezoekerscentrum (met toilet) en ook een restaurant/Bar.


Blz 59
Aix-en-Provence: Office du Tourisme zegt dat alle hotels in de stad volgeboekt zijn. (Hun lijst van hotels is bovendien zeer beperkt.) Niet geloven, zelf op booking.com (korting!) kijken. Heel goed hotel is (niet op de lijst) L'Atrium Apart Hotel (met kitchenette) aan het begin van de Cours Gambetta tel +33 (0)826 30 02 50


Kaart Argens 1
De camping in Cabasse is al enige tijd opgeheven.

Vins-sur-Caramy: Les Adrets, quartier des Vignons 2. 0494 72 55 84 of 0622 32 72 50.: zeer goed; nadeel:forse klim want het is hoog gelegen in het dorp.

Op het traject Argens 1 geeft het boekje aan dat er in Cabasse een camping is. (Communal Les Pres). Deze camping bestaat helaas niet meer ivm overstroming van de rivier. De gemeente heeft hem opgedoekt. Wel is er vlakbij de genoemde chambres d'hotes. Een alternatief camping hebben wij gevonden in het plaatsje Besse sur Isolle, iets buiten de route. Het is een zeer eenvoudige camping aan een meertje. (oordeel fietser)

(oudere aanvulling over dezelfde camping)
De camping in Cabasse bestaat niet meer. Het was een municipal die door de gemeente is gesloten. Je kon zien dat er al enige tijd geen activiteiten meer waren. Ook omwonenden vertelde dat hij niet meer "in functie" was.


Kaart Argens 3
De camping bij La Motte is waarschijnlijk opgeheven.

De campings bij Le Muy zijn wat lastig te bereiken.
=> Les Praries heeft een officiële toegang waarvoor je een stukje een drukke N-weg moet volgen, maar je kan bij het benzinestation tussendoor steken over een weggetje dat met grote stenen is afgesloten voor auto's. Je hoeft dan niet de N-weg op.
=> Les Cigales heeft een ingang waarvoor je de oprit van de peage op moet, dat durfden we in de avondspits niet aan.
=> Le Sellig accepteert geen tentkampeerders/fietsers.
=> De camping aangegeven op het kaartje tussen Les Arcs en Le Muy lijkt al lange tijd niet meer in bedrijf, alleen wat vervallen hokken/caravans.


Blz 69
mooie B&B in Le Thoronet: La Bastide Saint Bernard (vriendelijke gastvrouw, 5 kamers, zwembad, terras, soms table d'hôtes, anders zitruimte voor gasten met borden, bestek enz. en magnetron) 2 km buiten dorp, aan de route (D84) kort zijweggetje in, bordje aan de weg, tel. +33 (0)494738339, www.bastide-saint-bernard.com


Kaart Nord-Sud 1 (Blz 70)
Hotel in Flassan sur Issole onvindbaar, telefoon neemt niet op (gesloten?). Flassan leek ons, in tegenstelling tot wat Paul schrijft, best aardig.

Cabasse:
goede B&B (table d'hôtes reserveren) met zwembad en terras, 1,5 km buiten dorp: Au Dolmen Provencal (zie richtingaanwijzer bij brug en jeu de boule veld) tel. +33 (0)952680302/+33(0)622138466, www.audolmenprovencal.com
Restaurant St. Pierre is aanrader.


Kaart Azur 4
Hotel Beau Site Pramousquier: een kamer van 87 € kregen we aan 70 € omdat we fietsers waren; de fietsen mochten op de kamer.


Kaart Nice 2
Naast de reeds aangeduide campings is er nog één die het vermelden waard is, nl. Camping Les Floralies*** - Route de la gare - 83440 Montauroux - Tél: 04 94 76 44 03. De receptie / bar / pizzeria is gevestigd in het voormalige stationsgebouw van Montauroux, er is een zwembad en het is ver genoeg van de D562 gelegen om geen last te hebben van het lawaai van het drukke verkeer.


Kaart Nice 3
De camping El Perdido in St. Cezaire sur Siagne bestaat niet meer. Het is nu een paardenmanege geworden (die er ook erg verlaten en verlopen uitzag).

De campings in St. Cezaire sur Saigne en Peymeinade zijn niet meer in gebruik.


Kaart Nice 4
Camping Municipal in Grasse bestaat niet meer. Camping Paoute in de buurt bleek in het hoogseizoen vol. Dus werd het hotel Le Patti, Place Du Patti. Zeer gastvrije ontvangst voor 35,- pp.

De camping in Peymeinade La Pinede op het blad Nice 4 bestaat ook niet meer.

De camping in Grasse ligt niet zoals op het kaartje van het boekje staat aangegeven ten noorden van de route, maar 4 km 7% afdalen ten zuiden van de route. Dit betekent dat je de volgende dag eerst 4 km redelijk fors moet klimmen om weer op de route te komen. Op zich niet direct een probleem, maar wel fijn om te weten.


Kaart Verdon 1
Gréolières: zeer goed restaurant: La vieille Auberge in het centrum (betaalbaar).


Kaart Verdon 2
Het hotel 'le Petit Cabri' bestaat niet meer en is nu omgevormd tot het restaurant 'Chez Chouchanne'. Van de overigens sympathieke eigenares van het restaurant kregen we het adres van een Chambre d'Hote 'La Godille' (04 93 60 75 67). Dit is gelegen in de richting van 'La Moulière', waarbij je net voor La Moulière linksaf moet naar het skistation 'L'Audibergue'. Het is in totaal zo'n 5km vanuit Andon, maar tevens 200m stijgen tot ca. 1350m. La Godille is een restaurant aan de voet van de skipistes die ook 3 kamers verhuurt.

(waar hotelsymbool staat)
Le Relais d'Artuby, 9154 route Napoléon, Le Logis du Pin
Tel: 04 93 60 31 06 kamers van € 29 tot € 59 euro.


Kaart Verdon 3
In Comps-sur-Artuby is er een 'Camping Municipal' even buiten het dorp langs de D71 richting Gorges du Verdon. Er zijn mooi aangelegde terrassen, maar toen wij er wilden kamperen, was het onderhoud van het sanitair ondermaats. We hebben erover geklaagd, dus is het ondertussen misschien verbeterd. Het Grand Hotel Bain** daarentegen is prima met een gevarieerd ontbijt voor diegenen die de Gorges du Verdon willen aanvatten.

De camping bij Comps staat niet ingetekend. Deze ligt vanaf Comps 500m naar het oosten aan de D71.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Provence
Provence
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS