Fietsgids: Mooiste fietsroute rond Oud Holland
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Fietsroute Rond Oud Holland

Fietsgids met fietsroute rond Oud Holland


De provincies van Holland, Utrecht, Gelderland en Brabant zijn rijk aan historie en bieden de kenmerkende landschappen waar Nederland zo beroemd om is. Dromerige dijkjes met molens, bloeiende bollenvelden, fietspaadjes door de uitgestrekte plassen, met bruggetjes en pontjes, oude binnensteden en dorpskernen met trotse stadhuizen, de marktpleinen met hun Waag, de versierde gevels van rijke koopmanshuizen en natuurlijk de weelderige buitenplaatsen langs de riviertjes. En dan heb je nog de duinen, de Hollandse heuvels met daarachter de zee en de vele strandtenten. Je hebt de bloeiende heidevelden in het Gooi en op de Utrechtse Heuvelrug. Vergeet daar niet de eeuwenoude kastelen waar de edelen woonden en even zelfs de Duitse Keizer, maar dat was meer een gevangene.

Ook al wonen in de Randstad de meeste mensen, toch valt hier omheen nog zoveel te ontdekken en te genieten, dat er nog honderden kilometers aan routes te vinden zijn door ongekende landschappen. Maar vooral net buiten de Randstad valt een zee van ruimte te beleven. In het afgelopen jaar hebben we alles in Holland en Utrecht afgefietst en in kaart gebracht. Aanvankelijk leidde dat tot zeven losse gidsen maar we hebben dit nu samengebracht in vier overzichtelijke delen. Ieder deel is voorzien van aansluitende kaartbladen op een goede schaal voor fietsers. Voor alle steden en stadjes zijn detailkaarten opgenomen zodat je altijd de weg kunt vinden.

De geselecteerde routes maken vooral gebruik van de LF-routes en de mooiste routes tussen de knooppunten. Soms zijn er ook kleine stukjes eigen route aan toegevoegd als we dat op basis van onze ervaring een goede aanvulling vonden. Op alle kaarten staan de knooppunten vermeld als ook symbolen voor fietsenmakers, horeca en campings. Ook hebben we zoveel mogelijk de boerderijwinkels langs de routes opgenomen, zodat je ook met een volle fietstas terug kan keren. In het tekstgedeelte vindt men de verhalen over wat er te zien valt, de geschiedenis met foto’s van nu en van honderd jaar geleden. Achterin vindt men een volledige lijst van fietsenmakers, maar ook een lijst met boerderijwinkels met wat u daar kunt kopen.

Deel 1: Fietsen rondom Amsterdam en alles boven het Noordzeekanaal.
Voor ieder die vanuit de hoofdstad even wil ontsnappen naar het groen, het IJsselmeer, de zee of de leuke oude plaatsen rondom Amsterdam. Maar ook voor wie heel Noord-Holland boven het Noordzeekanaal wil ontdekken. Van de Schoorlse Duinen tot de klif van Wieringen, van de Dromedaris in Enkhuizen naar de Zaanse Schans en alles wat daar tussenligt.

Deel 2: Fietsen door Zuid-Holland en het Groene Hart
Voor ieder die vanaf de duinen tussen Zandvoort en Hoek van Holland het achterland wil verkennen met de bloeiende tulpen in de Bollenstreek, het Groene Hart met zijn talloze dijkjes, molens, plassen, waar de grond weliswaar per liter wordt verkocht maar waar de Hollanders hun bestaan op het water hebben veroverd en daar de mooiste steden en stadjes als Gouda en Oudewater hebben laten verrijzen. Hier fiets je langs stroompjes en rivieren waaraan zoals bij de Vecht de rijke buitenplaatsen ontstonden.

Deel 3: Fietsen door het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug
Voor ieder die wil genieten van de talloze fietspaadjes door de bos en heidegebieden van het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. Maar ook voor wie alle andere paadjes langs de Vecht en door de plassen van de Vechtstreek wil ontdekken tussen het Muiderslot en Utrecht. Tussen Utrecht en Rhenen vindt men de talloze kastelen in de Kromme Rijnstreek en langs de Rijn. En na Rhenen kan men door de Gelderse Vallei naar Amersfoort en langs de Eem naar Spakenburg. In deze gids niet alleen de fietsenmakers, maar ook alle overnachtingsadressen en de pannenkoekenrestaurants.

Deel 4: Fietsen door Rivierenland
Denkend aan Holland ziet men hier de traag stromende rivieren waartussen zich de boomgaarden van de Betuwe bevinden, maar ook de fraaie oude stadjes als Vianen, Gorinchem, Culemborg, Nieuwpoort, Buren, Woudrichem, Zaltbommel en Heusden. De brede stromen brachten handel en welvaart met zich mee. Er moest ook tol worden geheven zoals bij Slot Loevestein. Maar wie het Rivierenland zegt, denkt ook aan de molens die het water afvoeren zoals de molengang bij Kinderdijk maar ook verspreid door het landschap. Deze uitgebreide gids zal als enige nog niet in druk verschijnen. U kunt hem gratis downloaden.

Alle gidsen sluiten op meerdere plaatsen op elkaar aan. De gidsen 1 en 2 worden ter introductie voor € 12,50 aangeboden. Vanaf 2022 zullen deze € 14,50 kosten. Deel 3 kost 10 euro, in 2022 € 11,50.


Overzichtskaart Oud Holland
(klik op de kaart voor de volledige weergave)
Overzichtskaart Oud Holland


Overzichtskaarten + afstanden Deel 1 t/m Deel 4
(klik op de kaart voor de volledige weergave)
Overzichtskaart Oud Holland Deel 1 (1/2) met Afstanden Overzichtskaart Oud Holland Deel 1 (2/2) met Afstanden Overzichtskaart Oud Holland Deel 2 met Afstanden Overzichtskaart Oud Holland Deel 3 met Afstanden Overzichtskaart Oud Holland Deel 4 met Afstanden

Voor voorbeelden van de detailkaarten zie onderaan deze pagina.


Route-gegevens

Fietsroute door Noord-Holland en rond Amsterdam
Deel 1 - Fietsen door Noord-Holland en rond Amsterdam
Benjaminse uitgeverij

Druk/Jaar van uitgave: 1e druk, 2021
Taal: Nederlands

Aantal pagina's: 135
Aantal detailkaarten: 21, schaal 1:80.000
Aantal stadskaarten: 15, schaal varieert

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

GPS Tracks: Vanaf 21 mei beschikbaar


Fietsroute door Zuid-Holland
Deel 2 - Fietsen door Zuid-Holland
Benjaminse uitgeverij

Druk/Jaar van uitgave: 1e druk, 2021
Taal: Nederlands

Aantal pagina's: 126
Aantal detailkaarten: 29, schaal 1:80.000
Aantal stadskaarten: 16, schaal varieert

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

GPS Tracks: Vanaf 21 mei beschikbaar


Fietsroute door het Gooi, Vechtstreek en de Utrechtse Heuvelrug
Deel 3 - Fietsen door het Gooi, Vechtstreek en de Utrechtse Heuvelrug
Benjaminse uitgeverij

Druk/Jaar van uitgave: 1e druk, 2021
Taal: Nederlands

Aantal pagina's: 62
Aantal detailkaarten: 14, schaal 1:80.000
Aantal stadskaarten: 8, schaal varieert

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

GPS Tracks: Vanaf 21 mei beschikbaar
Prijs: 7,50Fietsroute Fietsen Rond Oud Holland
Deel 4 - Utrecht - Dordrecht - Den Bosch
Benjaminse uitgeverij

Druk/Jaar van uitgave: 1e druk, 2020
Taal: Nederlands

Aantal pagina's: 75
Aantal detailkaarten: 24, schaal 1:80.000
Aantal stadskaarten: 10, schaal varieert

Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

GPS Tracks: Vanaf 21 mei beschikbaar
Prijs: 7,50Voorbeeldkaarten
Voorbeeldpagina's met detailkaarten en hoogteprofielen

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Fietsen rond Oud Holland
La Velodyssee
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS