Fietsgids: Mooiste fietsroutes naar Ierland
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Hier plaatsen wij extra informatie over het vervoer (heen en terug). Wilt u nieuwe informatie over het vervoer aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Vervoer Ierland en Engeland
Fiets meenemen in de trein tussen Dublin en Belfast kan zonder problemen - er is een zeer grote wagon voor zeker 10 fietsen.

Voor wie via Engeland reist: Arriva Trains Wales heeft een goeie deal 'SailRail' waarmee je op 1 ticket van bijv. Harwich of London, via Holyhead en Dublin, naar Belfast kunt reizen, ferry inbegrepen. Fiets mag altijd mee op de Stena Line ferry zonder reservering, en wordt met alle koffers en andere bagage in een bestelbus gezet, je reist dus als voet passagier. Je zult wel met elke trein maatschappij moeten checken hoe 't werkt met fietsen meenemen. Dat is altijd gratis, maar het aantal fietsplekken is altijd beperkt. Tip: regel dit ruim van te voren, en reserveer fietsplekken telefonisch bij elke maatschappij waar je mee gaat reizen.

Fiets meenemen in de treinen in Ierland is ook lastig: in sommige kleintje treintjes op rustige trajecten (zoals bijv. vanaf Tralee) zijn er maar twee plekken beschikbaar en die moet je reserveren (kosteloos). Tip: boek online of via de telefoon tenminste 2 uur voor vertrek, en haal je ticket op bij de automaat, dat is veel goedkoper dan via 't loket. Overigens hebben wij op een plek voor twee fietsen er 4 weten in te krijgen, en het personeel lijkt 't prima te vinden zolang de gangpaden toegankelijk blijven. (anders moesten we nog eens 2 uren op het station wachten op een volgende trein).

Fietsen mee in de bus gaat prima, in tegenstelling tot het vliegtuig. Aer Lingus verplichtte ons - i.t.t. eerdere informatie - op Schiphol tot de aanschaf van fietsdozen. Deze hebben we toen vervolgens op Dublin Airport maar opgeslagen voor de terugreis, een dure grap.


Reisschema Ierland en terug
Heenreis:
De DFDS ferry vanuit Ymuiden naar Newcastle. Fietsen moeten telefonisch worden aangemeld. Check in vanaf 14:00 tot 16:30, vertrek 17:30, aankomst 09:15.

Verder met de fiets:
Volg de NCN 72, de Hadrian’s Cycleway tot Carlisie. Daarna de NCN 7 Carlisie/Greta/Annan/Dumfries/Newton Stewart. Na Newton Stewart: de NCN 73 naar Stranrear. De ferry vertrekt vanuit Cairnryan. Dit houdt in dat je ongeveer 10 km langs de A77 moet fietsen. Gelukkig er is een fietspad.

Verder met de trein, naar Stranrear:
Het openbaar vervoer, met twee maatschappijen. CrossCountry en ScotRail. De dienstregelingen zijn wel met één site te vinden: nationalrail.co.uk

De treinreis duurt iets meer dan vijf uur, en twee maal overstappen, in Glasgow en Ayr. In de trein naar Glasgow (CrossCountry) is plaats voor twee fietsen. Reservering is verplicht. In de treinen van ScotRail kunnen, zonder reservering, fietsen meegenomen worden.

Besteed aandacht aan de diverse mogelijkheden op de site: plusbike.nationalrail.co.uk. Ook staan hier, per vervoerder, de telefoonnummers voor informatie en reservering. De ferry vertrekt vanuit Cairnryan.

Dit houdt in dat je ongeveer 10 km langs de A77 moet fietsen. Gelukkig er is een fietspad. De ferry Cairnryan naar Dublin (Stena Line) Boeken via internet.

Vertrek:
07:30 - 11:30 - 15:30 - 19:30 - 23:00

Aankomst:
09:45 - 13:45 - 17:45 - 21:45 - 01:45


Terugreis:
Vanuit Dublin met de ferry over naar Holyhead.

Ferrydienst:
Stena Line - Irish Ferries
Vertrek:
08:10 - 11:50 - 07:30 - 09:45

Aankomst:
11:50 - 18:20 - 08:05 - 11:30

Natuurlijk zijn er ook andere vertrektijden.

Verder met de fiets:
Er zijn vele mogelijkheden om door Engeland te fietsen naar “ergens” een oversteek. Creatief zijn voor een eigen planning!

Verder met de trein:
Eindbestemming Harwich vandaar naar Hoek van Holland.

De treinreis gaat naar London Euston. De trein naar Harwich International (ferryhaven), vanaf London Liverpoolstreet. Dus met de fiets door Londen of met de ondergrondse.
De treinreis:
Holyhead vertrek om 12:53, aankomst in London Euston om 16:37. Virgin trains hebben ruimte voor vier fietsen.

Fietsen mogen niet in de treinen die van London Liverpoolstreet vertrekken tussen 16:30 en 18:30 uur. Dus in de spits.

Naar Harwich International is er een directe verbinding en met een overstap in Manningtree. In Manningtree moet men van spoor 1 naar spoor 3. Met de trap, door de tunnel en met de trap weer omhoog. Niet erg veel tijd om met fietsen en bepakking te wisselen van trein. Overstaptijd 5 tot 7 minuten. Greater Anglia is de vervoerder. Plaats voor vier tot zes fietsen. ADVIES: plan je treinreizen op de site: nationalrail.co.uk !

Vertrektijden van de ferry Harwich – Hoek van Holland (Stena Line).

Check in van 20:00 tot 22:15, boarding vanaf 20:30, vertrek 23:00. Aankomst in Hoek van Holland 08:00.


Kaart 27B
Raphoe heeft ook een fietsenmaker.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Ierland
Ierland
Overzichtskaart
Gratis Traject
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS