Fietsgids: Mooiste fietsroutes naar Ierland
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Aanvullingen


Hier plaatsen wij accomodaties die nog niet aan de nieuwste druk zijn toegevoegd. Wilt u een accomodatie aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Algemeen
Overnachtingen: zeker in het Noorden zijn zeer weinig campings - Wij hebben veel gebruik gemaakt van AirBnB, een betaalbaar alternatief.

Een Bank Holiday Weekend zorgt er voor dat alle B&B en Hotels vol zitten - probeer dan tijdig iets te regelen. Dit is elk jaar op de eerste maandag in Augustus (en de zaterdag+zondag ervoor).

Newtownstewart heeft ook winkeltjes/kleine supermarkt.


Kaart D3
Raphoe heeft ook een fietsenmaker.


Kaart D5
Ramelton heeft ook winkeltjes/kleine supermarkt.


Kaart A2
In Doocharry, bij de pub, zijn appartementen (inclusief keuken met oven) te huur (Gweebara Apartments), ook voor 1 nacht, wij hadden wel eigen avondeten en ontbijt bij ons.


Kaart D16
Bundoran heeft diverse caravan parks, maar je er zijn diverse waar je ook kunt kamperen.


Kaart 16
Bed in Barn
De Bed in Barn is een verbouwde hay shed (hooidschuur) en is een SELF-CATERING ACCOMMODATION en GEEN BED AND BREAKFAST. Aangezien we nogal ver van de bewoonde wereld wonen bieden we wel onderdak maar geen ontbijt aan. We bieden de Bed in Barn aan op airbnb en vandaaruit krijgen we (bijna) al onze boekingen. Daarnaast hebben we onze eigen website www.bedinbarn.com. De Bed in Barn is erg geliefd en tot nu toe altijd volgeboekt als fietsers voor onderdak kwamen. Dus het is fietsers aan te raden op tijd te boeken (bij voorkeur via airbnb).
E-Mail welcome@bedinbarn.com
Tel. 00353 719181916

Aangezien we hier nog meer mogelijkheden hebben waarin we mensen die van kamperen houden kunnen onderbrengen, (Het 'Hobbit Huisje met 2 kampeer/veldbedden, of een plekje in het gebouw aangrenzend aan onze studio, waarin zich ook het keukentje en badkamer bevinden) is het tot nu toe altijd gelukt te voldoen aan de vraag en konden aan vermoeide fietsers een onderdak bieden. Verder kunnen mensen altijd hier hun tent opslaan, of wij kunnen een klein tentje opzetten. Als fietsers heel laat weten of ze bij ons willen overnachten is het beste om ons te bellen of een email te sturen. Let wel, we hebben geen mobiel bereik, dus mensen moeten bellen naar de vaste lijn en als we niet opnemen het gewoon nog een keer proberen of een email sturen. (tot nu toe is het altijd goed gekomen)

In de gids ontbreekt ons telefoonnummer: +353 (0) 719181916


Kaart 22
Op de R335 (waar de weg noord-zuid loopt) zit het Delphi Hotel - ook café. Na het stuk niemandsland is dit na Drummin East de eerste plek waar je iets kunt eten / kunt schuilen voor de regen.


Kaart 23
Het Old Monastry Hostel in Letterfrack heeft ook een riante achtertuin waar je kunt kamperen (je hoeft niet te reserveren).


Kaart 34
In Kilmihil hebben wij via airB&B een appartement gehuurd voor 1 nacht met o.a. oven, wasmachine en droger, een achtertuintje om de natte tent te drogen, en, niet onbelangrijk, een goed bed, 2 winkels op loopafstand: een prima adres.


Kaart 37A
Het Rainbow Hostel, 1 km buiten Dingle Village, heeft ook een grote camping.


Kaart 39
The Climber’s Inn in Glencar heeft tegenwoordig gerenoveerde kamers, een campers kitchen (ook te gebruiken bij logies met ontbijt), en heeft ook een kleine kaart (pizza, burger). Ook is er nog het kampeer terrein, helaas nauwelijks een min of meer vlak stukje. Overigens zagen wij 2 kilometer voor de Climber’s Inn nog een bordje camping, waarschijnlijk bij de al in het boekje genoemde B&B.


Kaart 42/43
Een van de mooist gelegen campings van Ierland staat nog niet in het boekje vermeld. Gelukkig wist ik van het bestaan van deze camping door een bezoek in 1999. Het betreft de camping Creveen Lodge (www.creveenlodge.com/Site/Camping.html), op de route van Lauragh naar de Healy Pass. Het is ongeveer 1,5 km vanaf Lauragh de Healy Pass op, deze ruim opgezette camping ligt direct aan de route en heeft prachtige uitzichten op de Kenmare Bay vanaf de hoger gelegen plekken.


Kaart 43
Ruim een kilometer na Lauragh is een camping, Creveen Lodge, mooi gelegen, meteen aan de weg naar de Healy Pass.


Kaart 45
Slaapadres Bantry, B&B Lakehouse, echt aan het meer. gastheer heet Tom. 353 (0)862649817, Gurteenroe, Bantry ongeveer 3 km voor Bantry op de route rechts Co, Cork . P75PD27 Bantry


Kaart 53
Slaapadres Youghai, omdat zij zeer gericht is op sportieve mensen. Zij is de medeorganisator van de Iron men in Youghai dit jaar. Ze heet Baarbara Murray.
Summerfield Lodge B&B
353(08)72854971
summerfieldlodgeyoughai@ gmail.com
het ligt 4 km (op de route naar Lismore) voor de stad, dichtbij pub en strand. Ze brengt je naar de stad met de auto.


Kaart W1
In Ardmore is via airB&B ook onderdak te vinden.


Kaart 59
Er is een nieuwe camping geopend bij Graiguenamanagh. Brandon Hill Camping Kijk ook op www.glampingkilkenny.ie, tel: 0868825875.


Kaart 63
Rathdrum: De B&B is Edgewood House en is echt een aanrader, het was 1 van het beste verblijf dat we tijdens ons verblijf van 3 weken gehad hebben. De gastvrouw is Catherine en dit is haar telefoon nummer: 0353 876 88 39 75.

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Ierland
Ierland
Overzichtskaart
Gratis Traject
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS