Fietsgids: Mooiste fietsroute door Griekenland
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Reacties


Op deze pagina vindt u een overzicht van de ingezonden reacties. Wilt u zelf een reactie plaatsen? Stuur dan een email naar: reactie@cyclingeurope.nl.


Met veel plezier zowel in september 2018 (eindpunt Athene) als september 2022 (eindpunt Corfu) in Griekenland gefietst met hulp van 'A Greek Odyssey On Two Wheels (sec. ed. oktober 2016). Fietsen kan heel goed in Griekenland. Maar niet voor watjes! Fietsconditie is belangrijk! Beide keren vertrokken vanuit Corfu. Dan met de boot naar Igoumenitsa. Soms andere route dan in het boekje staat. Hoogtepunten:
- Athene: met fiets tot aan de voet van de Akropolis kunnen komen; prachtig en indrukwekkend. Bezoek zeker ook het Archeologisch Museum.
- Olympia; met een heel mooi museum.
- Sparta, voorname stad.
- Nafplio, heel gezellige plaats met mooi uitzicht over de zee, mooie terrassen. Ook om te zwemmen!
- Epidauros; fenomenaal auditorium.
- Poros; heel gezellige en gemoedelijke badplaats om uit te rusten . Verblijf bij Nikos Douros Rooms (25,00 euro/nacht!) is aan te bevelen.
- Nafpaktos; leuke kleine plaats met alleen Grieken. Kasteel boven is de moeite van bezoek waard.
- in Patras de kustweg (langs de Golf van Corinth dus) naar Corinth, ook goed te doen, grote vrachtwagens moeten (er staan borden 'verboden voor vrachtwagens') over de nieuwe snelweg, parallel aan de kustweg, hoog boven de fietser....
- Korinth; was voor mij hoogtepunt; wat is er nog over van de apostel Paulus? Dat wilde ik onderzoeken (relatief veel). Oud-Korinth is heel interessant met mooi museum (we verschillen van mening hierover.....)
- terug via de bergroute (Nemea - Klitoria - Kalavryta - Patras) was inmiddels wat minder warm)
- Nemea; zeker de oude site bezoeken, ook met museum. En langs de weg naar Klitoria; talloze wijngaarden.
- Mesologhi (zoutwinnings-industrie) aan de kust; niet echt toeristisch, wel leuke plaats, met de meeste fietsers die ik heb gezien! (Grieken fietsen alleen als het plat is....) Aan de jachthaven is het mooi zwemmen en zitten op de terrassen....
- Ligies (vlak voor de kust bij Patras); vanaf grote weg komende uit Kalavryta naar Ligies is het een behoorlijke klim. Van Ligies is het afdalen. Let op: in Ligies is route op de kaart niet meer juist; er staan huizen! Stukje omrijden moet.

Zonder het boekje, én de gps-tracks, zou ik er nooit aan zijn begonnen.....

Met vriendelijke groeten

Dhr. Hille Jansen, Eeklo (B)
Mijn man en ik hebben met heel veel plezier de hele route vanaf preveza gereden. Wat een prachtig deel van Griekenland; genoten! Verder was het bezoek aan de grot in t traject vlak na Klitoria naar Kalavytra zeer de moeite waard (Cave of the lakes). Juist in contrast met het aldoor op de bergen rijden en dan die immense grootsheid te ervaren van stalagmieten en stalaktieten in de berg.


Beste Paul,

Vorige week zijn wij teruggekomen van onze fietstocht door Griekenland. We willen even laten weten dat we veel plezier hebben gehad van jouw mooie boekje. De veerboot naar Kefalonia vaart nog altijd niet vanuit Vassiliki (maar hebben we gelukkig op een leuke manier kunnen oplossen) en de tunnel naar Lefkas is inderdaad een verhaal apart. Daar hadden we jouw boekje echt nodig!

Wij zijn op heenreis naar Corfu gevlogen en hebben ook heel Corfu opgenomen in onze route. Daarna jouw route gevolgd tot aan het oude Olympia. Het ontbrak ons aan tijd om tijdig in Athene (terugvlucht) te komen langs de voorgeschreven route. Dus vanaf Olympia naar Patras gefietst en daarvandaan per Expressbus naar Athene. De trein blijkt tot 2032 niet te rijden!

Zie eventueel mijn trip 'HELLAS, een Odysee op twee wielen. Of toch hel?' https://www.polarsteps.com/LoesVerheem/836004-fietsen-in-hellas?s=DB41DBC3-11DB-4929-869B-92F21BEC380F

Ik vind het leuk om onze ervaringen even te delen en te bedanken voor dit soort mooie boekjes!

Met vriendelijke groet,
Loes Verheem


Van 9 mei t/m 6 juni 2017 hebben we de volledige route van bovenstaande tocht gefietst. Wij, dat zijn mijn vrouw en ik en een ander koppel. Ik vond het een prachtige tocht. Wij hebben al meer Benjaminse tochten gefietst: Amsterdam-Rome, Amsterdam-Barcelona en Girona-Cadiz. Tot nu toe vonden we Girona-Cadiz de mooiste, maar deze Griekse route kan daar zeker aan tippen. Wat de tocht zo bijzonder maakt is de voortdurend nabijheid van de zee. Verder vonden we de Grieken bijzonder vriendelijk. Hoogtepunt was een oudere Griekse man die perse onze drankjes op een terrasje wilde betalen. Blijkbaar wilde hij een goede gastheer zijn. We kwamen er niet onder uit. Het vinden van overnachtingsmogelijkheden lukte goed. Bijna iedere dag hebben we een hotelkamer of appartement geboekt voor de volgende nacht via Booking.com. De prijs voor een kamer of appartement varieerde tussen € 35 en € 60. De kwaliteit is goed. Uit eten is goedkoop. Meestal rond de € 50 voor 4 personen. Cappuccino op een terras kost wel vaak € 2. Het wegdek was soms slechts. Toch hebben we slechts 4 lekke banden gehad gedurende 4 weken met 4 racefietsen op 23 mm bandjes. We hadden weinig last van het autoverkeer. De Griekse chauffeurs zijn weliswaar pittige rijders maar t.o.v. ons waren ze heel hoffelijk. Vaak werden we toegezwaaid of via de claxon aangemoedigd, We hadden de indruk dat deze tocht door het vele klimmen en de steilte zwaarder is dan de tochten die we eerder gemaakt hebben. Volgens mijn gps hebben we gemiddeld 1000 hoogtemeters per dag gefietst bij een gemiddelde dagafstand van 65 km. De vergelijking is lastig want bij eerdere tochten heb ik de hoogtemeters niet kunnen meten. Het kan ook komen doordat we inmiddels wat ouder geworden zijn.

We zijn niet in Corfu begonnen en geëindigd, maar in Lefkada. Dat kan door te vliegen op het vliegveld van Preveza. Dit heeft het voordeel dat je de tocht eventueel kunt inkorten door de noordelijke lus Preveza-Igoumenitsa-Preveza weg te laten. Uiteindelijk hebben we dat niet gedaan, we hebben de gehele tocht gefietst en hadden nog 2 dagen over die we op Corfu hebben doorgebracht (toch weer fietsen, via Danielle van Bike & Hike). Het vervoer van de fietsen (heen in dozen, terug in plastic) is goed verlopen. Ze zijn onbeschadigd over gekomen.

Een paar opmerkingen over het boekje. Het is heel mooi uitgevoerd. Het is zeer degelijk: na een maand gebruik is het nog nauwelijks gesleten. De hoogteprofielen zijn zeer nuttig. Wat mij persoonlijk een klein beetje stoorde waren de inconsequenties in de spelling van de plaatsnamen, maar ik begrijp wel dat de Griekse karakters daar makkelijk aanleiding toe geven.

Wij kijken met veel plezier terug op deze reis. Met dank aan de ontwerpers van de route en de samenstellers van het boekje.


Ciao Paul

Nog even een berichtje inclusief een paar foto’s van onze gewéldige fietstrip vanuit Stiphout naar Delphi in Griekenland. Een échte uitdaging voor vakantiefietsers van ‘kleine’ tochtjes van zo’n 100 km…Mijn vrouw en ik zijn 27 juni 2016 vertrokken vanuit Stiphout waarbij we gelijk onze eerste dag regen te pakken hadden. Deze dag zijn we naar Maastricht gefietst om van daaruit ‘jouw’ route op te pikken richting Rome. Na die eerste dag regen zijn er gedurende onze 55 dagen durende tocht van 3100 km nog maar 3 dagen regen bij gekomen. We hebben dus veel ‘mazzel’ gehad met het weer (mooi dus en Zuid Italië en Griekenland erg warm, tussen 32 en 45 graden maar ook dat went blijkbaar). Naast deze mazzel kunnen we je melden dat onze Idworx fietsen het prima hebben gedaan met maar één lekke band. Verder geen vervelende ongelukken of ‘vakantiekwaaltjes’.

Wij hebben ontzettend veel plezier gehad van jouw boekjes, die heerlijk duidelijk waren, en de vele uren vooraf die we hebben gestoken in het doorlezen en onze voorbereiding. Kortom een aanrader voor iedereen die ook de stoute fietsschoenen durft aan te trekken en richting Rome wil gaan. Vermeldenswaard is ook de app Pocket Earth waar de hele GPX route in stond (iphone op stuurhouder) en die werkelijk onmisbaar was. Vooraf hebben we afgesproken dat we ons niet wilden vastpinnen aan een gemiddeld aantal kilometers per dag en dat is gelukt. Ook vooraf dachten we wat ‘vrij-van-fiets-dagen’ te plannen maar daar is niet veel van terecht gekomen.. Eenmaal in de flow met steeds weer mooi weer en voelend dat de benen met de dag sterker werden zijn we met in totaal 4 fietsvrije dagen in Delphi uitgekomen. De Splügenpas van 2115 meter in Zwitserland was een leuke opgave die we met onze sterke benen zonder problemen hebben genomen. Overigens wel leuk om van 5 graden daar in een ruk door naar beneden te gaan naar Chiavenna met 28 graden. Vanaf Rome hebben we uiteindelijk ook een GPX route gevonden die ons naar Brindisi leidde en in Griekenland hebben we de route van Rosita Steenbeek naar Delphi gevolgd.Zoals je weet gaan we komend voorjaar naar Parijs fietsen, met vrienden ..tsja als je eenmaal besmet bent… Nogmaals hartelijk dank voor je geweldige boekjes en het leuke contact met je vooraf.

Ed & Pytha Albers


Beste mensen,

In juni j.l. heb ik gefietst van het eiland Poros naar Igoumenitsa, grotendeels via de beschreven route. Het was een warme en prachtige tocht, de routes waren prima te vinden. Hier en daar heb ik wat opmerkingen/aanvullingen:
- Van Nafplion ben ik niet via Nemea gefietst, maar na Argos LA bij Koutsopodi richting de snelweg. Vlak voor de oprit naar de snelweg (verboden voor fietsers!) LA door Vrissi, even verderop RA naar Gimno en Arhea, daarna LA naar Galatas en je komt weer op de route. Prachtige tocht, wel wat klimwerk maar echt de moeite waard. (dat gaan we ook onderzoeken, leuk)
- Op de verdere route naar Archea Feneos vind je een waterbron in Platani en Kastania. In Mesino is geen hotel, wel (3 km van de route) in Goura. In Archea is ook geen hotel/logies, wel 4 km verderop in Mixalis Taverna, prima plek ook om te eten.
- Kleitoria is een zeer leuk dorp voor een wat langere stop. Daarna vind je water in Ano Lousi (de zware klim naar Kalavrita). In Kalavrita kan ik hotel Xilophenia aanbevelen: €35 incl. zeer goed ontbijtbuffet.
- De veerpont voorbij Patras is gratis. Ik hoorde van iemand dat je over de brug kunt fietsen via het voetpad....? Spannend!
- Nafpaktos is inderdaad een heerlijke overnachtingsplek, relaxed, mooie stranden.
- Mitikas is een prachtplek om te overnachten en bij te komen van de beklimmingen van die dag op de route Nafpaktos-Mitikas, 135 km. Onderweg zal het niet meevallen eerder onderdak te vinden, ik heb niks gezien.(inderdaad niet veel, maar wel iets, ook al moet je even omrijden, PB)
- De route naar Preveza is erg saai, mede daardoor miste ik een route-aanwijzing. Tip: geef aan op hoeveel km. een aanwijzing staat. Na Mitikas 2 (dorp boven Preveza) kun je een stuk beneden langs strand en zee, leuk! Daarna wel weer even steil omhoog.


Wij hebben een stuk van de route gereden de maand juni 2016. We zijn begonnen in Athene vanaf de luchthaven, toen via de Peloponessos (via Megara, Corinth, Nemea, Mycenae, Nafplion, Leonidio, Sparta, Olympia en Kylini) naar Zakynthos, Kefelonia, Lefkada (via Preveza, Parga en Igoumenitsa) naar Corfu. Vanaf de luchthaven zijn wij via Spata naar de stad gereden. Prima te doen. Er zijn brede stroken naast de rijbanen waar je prima kunt fietsen. Ook in de stad is er een strook voor bussen en taxi’s waar je gemakkelijk kunt fietsen. Wel druk dus opletten geblazen. Vanaf Athene naar Piraeus gefietst. Wel druk. Niet de route gevolgd uit het boekje maar de doorgaande route gepakt. Achter de brommertjes aan die daar ook langs gaan. Het is echt een schitterende route op de Peloponessos. We hebben echter wel een stukje met de taxi gedaan omdat het te heet werd. Nl 40+ en dat wordt gewoon te warm om te fietsen.
Ik heb genoten van het rondje Peloponnesos. Echt adembenemend. Dank hiervoor! 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar Piemonte en de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Griekenland
Griekenland
Overzichtskaart
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS