Onbegrensd Fietsen - Bestel hier online fietsgidsen met de mooiste fietsroutes door europa
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   GPS   Links   Boeken over Ons   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Georganiseerde Reizen

Fital
Na het succes van de eerste reis in 2019 organiseert Fital in 2024 weer twee 'groeps'fietsreizen. De eerste in het voorjaar naar de Door de Alpen en Piemonte naar de Middelandse Zee en de tweede in het najaar en gaat naar Rome.Voorjaar (vertrek mei 2024); De Door de Alpen en Piemonte naar de Middelandse Zee (Riviera-route), een route van Paul Benjaminse, waarbij men door sterk afwisselende landschappen van Jura, Berner Oberland, Wallis, het meer van Orta, de rijstvelden in de Po-vlakte, de Monferrato en de Langhe afdaalt door de Ligurische Alpen naar de Middellandse Zee. Onderweg komen we door de mooie steden Bern en Turijn om te eindigen in Nice. Er zijn onderweg mooie fietsweggetjes die gevolgd kunnen worden. Er zijn zeker heuvels en bergen onderweg, maar uk kunt rustig in uw eigen tempo omhoog en voor de doorsteek van de Alpen maken we kort gebruik van de trein. Deze reis is met vervoer van bagage, professionele begeleiding en overnachting in hotels. Overdag kunt u geheel in uw eigen tempo fietsen.

https://www.fital.nl

Najaar (vertrek september 2024); Onbegrensd Fietsen van Basel naar Rome. De reis begint in de mooie stad Basel. Via het dal van de Rijn door Zwitserland wordt de oversteek door de Alpen naar Italië gemaakt. Wie niet veel klimmen wil, maakt gebruik van het mooiste spoorlijntje van Europa. Vanaf het Comomeer fietst het verder langs de historische steden Mantova, Modena, Florence, Siena en Orvieto. De route voert door prachtige Italiaanse landschappen naar uw einddoel; de eeuwige stad Rome. We volgen tijdens deze reis de route van Paul Benjaminse.

De Fietsroute vanaf Basel tot Rome is ca. 1450 km en richt zich op de sportieve fietser die van het landschap wil genieten en niet bang is voor een heuveltje. Het eerste deel vanaf Basel tot Thusis loopt grotendeels door het dal van de Rijn en stijgt slechts heel geleidelijk. Daarna maken wij de keus om met de beroemde Bernina Express van de Rhätische Bahn de Alpen te beklimmen en vanaf St. Moritz af te dalen naar Italië. Vanaf het Comomeer tot aan de Apennijnen verloopt de route door lage heuvels of vlak terrein.. Na Modena gaat het meer de echte heuvels in van de Apennijnen en Toscane, maar de route probeert steeds geleidelijk te stijgen. U fietst voornamelijk over lokale binnenwegen en verharde fietspaden, Een heel kort stukje fietspad is onverhard maar prima fietsbaar of met alternatief over asfalt. Om aan deze reis deel te kunnen nemen dient u wel een geoefende fietser te zijn. Deze reis is met vervoer van bagage, professionele begeleiding en overnachting in hotels. Overdag kunt u geheel in uw eigen tempo fietsen.


TRAP Reizen
Sinds het voorjaar van 2013 organiseert TRAP Reizen fietsvakanties op basis van de routes uit de serie Onbegrensd Fietsen. TRAP Reizen is een nieuwe afdeling van STAP Reizen, al twintig jaar specialist voor wandelvakanties rondom de Middellandse Zee. STAP Reizen staat onder meer bekend om zijn keuze van aantrekkelijke accommodaties langs de route en die expertise is nu ook ingevoerd bij TRAP Reizen. De routes zijn ingedeeld in overzichtelijke etappes waardoor er naast het fietsen genoeg tijd over blijft om te genieten van het verblijf in de accommodaties en de lokale keuken. TRAP Reizen organiseert verder het vervoer van uw eigen fiets of zorgt voor een goede huurfiets bij het beginpunt van de route. Voor deze route kunt u beschikken over een eigen gps-track met daarin de route naar de accommodaties opgenomen. De volgende reizen worden nu aangeboden:

​Salzburg – Venetië
Een grote afwisseling aan landschappen tussen de stad van Mozart en de stad van Vivaldi. Ook dwars door de bergen kenmerkt deze route zich door het grote aantallen kilometers over vrijliggende fietspaden.

Rondje Veneto:
Venetië – Treviso –Proseccogebied – Bassano –Vicenza – Venetië
Een heerlijk rustig rondje langs de pronksteden van de Veneto en de villa’s van Palladio. De lieflijke heuvels van het Prosecco-gebied zullen iedereen verrassen.

Naar de Riviera:
Basel – Riviera – Nice

Op weg naar Rome III:
Pisa – Siena – Orvieto – Rome


Zie verder www.trapreizen.nl 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen door de Alpen en Piemonte naar de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Fietsen in
België
Frankrijk
Italië
Zwitserland
Oostenrijk
Spanje
Slovenië
Kroatië
Ierland
Toscane
Umbrië
Griekenland
Portugal
Tsjechië