Onbegrensd Fietsen - Bestel hier online fietsgidsen met de mooiste fietsroutes door europa
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   GPS   Links   Boeken over Ons   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Nieuws

08-2021
Gevolgen van de overstromingen
De overstromingen in het gebied van Zuid-Limburg, Ardennen, Eifel en Luxemburg hebben ook gevolgen gehad voor de routes maar de meeste problemen zijn inmiddels weer opgelost. In augustus voer ik een verkenning uit langs de punten die het meest geraakt zijn.

Parijs:
De route van Maastricht naar Dinant kan voorlopig vanaf Luik tot aan Hamoir niet meer gevolgd worden. Het advies is voorlopig via het Maasdal naar Namen en Dinant te fietsen.

Maasroute:
De situatie in Limburg en de directe omgeving van Luik heet weer normaal.Ook de camping de Ooosterdriessen, onder Maastricht, is weer open.

Kaart 3
De Maasroute door de stad Luik is weer helemaal begaanbaar. Het hobbelt nog wel wat omdat niet alle modderstromen definitief glad zijn weggewerkt, en af en toe, zoals bij de monding van de Ourthe, moet je om een hekwerk heen, dat is opgesteld om de kademuur af te schermen. Maar je kan er overal fietsen.

Kaart 4
Er zijn net nieuwe fietspaden geopend wardoor je niet meer omhoog via Hermalle hoeft. Alles is prima bewegwijzerd.

Kaart 7
Er wordt aan een nieuwe fietsbrug naar de stad toe gewerkt op de samenvloeiing van Maas en Samber. Deze is nog niet af maar lang kan dat niet duren.
Op de laatste kilometers voor Dinant moet het asfalt weer eens vernieuwd worden, naar de smaak van een fietser. Anderen vonden dat reuze meevallen.

Kaart 8
In Dinant zelf is er geen enkel probleem meer .Het fietspad op de linkeroever ten zuiden van Dinant uit, hobbelt wel veel. Als je met iets meer auto’s sneller door wil fietsen is de rechteroever stroomopwaarts toch makkelijker.

Rome 1:
Het ziet er naar uit dat de route via de Vennbahn, maar ook de afkorting tussen Epen en Raeren weer helemaal begaanbaar is. Alleen in Vianden zelf moet een kleine omleiding gevolgd worden.
De variant van Raeren door het natuurgebied de hoge Venen over de onverharde wegen door het dal van de Hill blijft voorlopig afgesloten.

Kaart 7
De omleiding bij Auel over het weggetje aan de andere kant van het riviertje staat aangegeven. Het is niet eens om.

Kaart 9
In Vianden zelf was een kademuur weggespoeld. Maar er staat een omleiding voor iedereen aangegeven door het dorp. Na 800 meter ben je weer op de route.

Het fietspad langs het stuwmeer bij Biwels was goed begaanbaar. Na regenval iets modderig, maar geen probleem. Je moet geen haast hebben, maar het blijft mooi.

Veloroute du Soleil:
De route is eigenlijk bijna volledig begaanbaar tot aan Irrel in Duitsland. nog voor Irrel bij Prumzurlay moet je de gewone weg gaan volgen op de andere oever. Vanaf Irrel is het handig om ook eerst de gewone weg naar Minden te volgen voordat je de fietsroute weer oppikt. Op 11 augustus ga ik zelf even polshoogte nemen. De camping in Rosport langs de Sauer bestaat voorlopig niet meer. De fietspaden langs de Duitse kant van de oever van de Sauer zijn nog afgesloten, alhoewel je er wel in principe kan fietsen. De schade langs deze oevers is aanzienlijk. Probeer de mensen die aan de fietspaden werken te ontzien en fiets anders even over de gewone weg. Na Wasserbillig is alles weer normaal.

Kaart 9/10
De hoofdroute loopt na Enzen nu via Schankweiler. De route is nu ook zo in beide richtingen bewegwijzerd.

De zichtbare ravage na de overstroming is groot, maar voor het fietsen valt het mee.
Van Holsthum naar Irrel kan men na de overstroming de hele route weer volgen. Tussen Prumzurlay en Irrel is weliswaar een helft van het pad in de rivier verdwenen, maar afgescheiden met hekken kan men over de andere helft doorfietsen. Het is maar tien meter.

In Irrel gaat men de brug over en dan rechtdoor tot de rotonde. Net over de brug is men nog wel aan het werk, maar je kan er overheen fietsen. Op de rotonde boven neemt men eerst de hoofdweg naar Minden voor iets meer dan een kilometer. Dan slaat men linksaf. Er staat een bordje Radweg Umleitung. Het oude fietspad is na Irrel over een lengte van honderdvijftig meter door de kracht van het water totaal verdwenen. Dit zal op zijn vroegst pas in de winter van 2022 gerepareerd zijn.

Na Minden kan men het fietspad langs de Duitse oever volgen tot aan de Moezel. Er staan overal nog afzettingen met verboden voor fietsen en de bordjes Hochwasser, maar iedereen fietst hier weer. Er was alleen een boom dwars over het pad, na Wintersdorf, maar daar kon je makkelijk de fiets over heen tillen.

Ook over de Luxemburgse zijde kan men weer fietsen, maar die is minder mooi, omdat het fietspad daar dichter op de weg zit. Er lag nog wel wat modder, maar je kon er langs.


07-2021
Vervoer
Het vervoer van de fiets per trein wordt voortaan verzorgd door fiets-mee.nl. Zij zoeken voor jou de best mogelijke verbinding en kunnen de treinreis inclusief fiets binnen Europa boeken.

Camino transport verzorgt nu fietsvervoer van en naar Frankrijk en Noord en Midden van Spanje, Portugal en Italië. voor meer informatie: camino-fietstransport.nl


05-2021
Fietskriebels Podcast
Henrik Kos heeft in zijn sprankelende reeks podcasts onder de naam Fietskriebels ook ruimte geboden voor een interview met mij, Paul Benjaminse. Natuurlijk is dat een hele eer en ik heb bij het terugluisteren ook kunnen genieten. Toch zou je altijd willen dat bepaalde woorden sneller uit je mond rollen, maar goed, het is wel echt. De aflevering van zijn podcast staat online, hierbij de link:
https://anchor.fm/henrik-kos/episodes/17-Speciale-Editie-On-The-Road-Again-met-Paul-Benjaminse-evk39c
of via:
https://fietskriebels.com/2021/05/05/podcastaflevering-17/
en natuurlijk op alle podcast luister platforms.


03-2021
De 2e editie van de Balkan kustroute is uit!
De gids met route langs de kusten de Adriatische zee tussen Trieste in Italië en Griekenland is voltooid. De tweede editie met de kaarten compleet tot Igoumenitsa in Griekenland is nu te bestellen.


    Prijs: 24,5003-2021
Gratis Fietsgidsen Rond Oud Holland!
Wij hebben voor meerdere delen van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland fietsgidsen ontwikkeld, die de fietser meenemen over de mooiste fietsroutes; meenemen op een reis door tijd en ruimte.

De routes van deel 1 voeren van het Noordzeekanaal door de bossen bij de Ruïne van Brederode, door de duinen naar de monding van de Rijn, door de bollenstreek en door de landgoederen terug naar de Ruïne van Brederode. De gids is voorzien van gedetailleerde kaarten en geïllustreerde stadskaarten als ook beelden en verhalen van nu en vroeger. Deze gids stelt iedereen in staat om rondjes te maken van veertig of tachtig kilometer. Deze gids wordt geheel en al gratis aangeboden en is te downloaden als pdf of e-book van onze site.

Deel 2 biedt de routes aan tussen Leiden, Den Haag, Hoekvan Holland, Brielle, Schiedam en Delft. Het sluit aan op deel 1.

Deel 3 sluit ook aan op deel 1 en toont een netwerk van honderden kilometers fietsroutes rondom Amsterdam. Wie even ontsnappen wil aan de stad kan dat op prachtige wijze. De foto's van Erik van den Boom geven mooie sfeerbeelden.

Deel 4 is een hele dikke gids en bevat alle routes binnen het Groene Hart , zodat men heerlijk tochten kan uitzetten tussen Leiden, Rotterdam, Utrecht en de zuidrand van Amsterdam. Deze routes maken de naam van het Groene Hart volledig waar. Er valt zoveel te genieten in het midden van ons land.

Deel 5 biedt de routes in de grote open ruimte van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Wie werkelijk ver wil kijken en mooie vertilde landschappen wil kunnen ervaren trekt er dagen op uit om dit gebied te doorkruisen. Naar de zee en door de hoge duinen bij Schoorl tot aan de oude langs het IJsselmeer of het golvende landschap van het eiland Wieringen, het biedt zoveel mooie indrukken, dat je hier weken op kunt teren. (beschikbaar vanaf 23 juli)

Deel 6 neemt u mee door het Rivierenland, Tussen Utrecht, Dordrecht en Den Bosch bieden de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, de Biesbosch, het land Altena en de westelijke Betuwe een ontdekking door de historie van de oude grenslanden. Hier liggen prachtige vestingstadjes als Gorinchem, Woudrichem, Heusden, Nieuwpoort, Vianen, Buren en Zaltbommel. Maar ook anders vindt men hier verdedigingswerken tegen de vijand of het water zoals slot Loevestein, de Diefdijk, de forten bij Asperen. Ook deze gids is dubbeldik en voert over de mooiste weggetjes en langs de leukste boerderijwinkels om onderweg wat streekproducten te kunnen kopen.

Deel 7 voert door het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug, een dicht netwerk aan fietsroutes voert u van bos en hei naar het Plassengebied en langs de Vecht. Landgoederen, kastelen, vestingstad Naarden en talloze statige buitenplaatsen proberen het oog van de fietser te vangen. Met een doorsnede over de volle lengte van de heuvelrug, maakt u net zoveel hoogtemeters als over een doorsnee Frans heuveltje. Geniet van deze schoonheid, en als het goed is, kunt u ook heel veel pannenkoeken eten onderweg.

Wilt u alvast een indruk van de fietsroutes, kijk dan even het filmpje van Erik van den Boom met een krachtige impressie:Het project Fietsen door Oud Holland is een initiatief van Carto Studio en Benjaminse Uitgeverij.

Carto Studio is een cartografisch ontwerpbureau bekend van vele kaartproducties en Benjaminse Uitgeverij is als uitgeverij gespecialiseerd in het ontwikkelen van fietsroutes door Europa. Dit jaar blijven de meeste mensen binnen Nederland en die doen we graag een plezier door te laten beleven hoe je van Nederland op vele manieren kan genieten. Dat gevoel willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen en daarom bieden wij ieder deel nu gratis aan. Binnen ieder deel kan men rondjes maken zonder gebruik van het openbaar vervoer. Wel hebben we alle fietsenmakers vermeld en alvast op de kaart de uitspanningen en terrassen aangegeven.

Overzichtskaart Fietsen rond Oud Holland

Ga hier naar de Fietsroute Rond Oud Holland pagina!


03-2021
Reizen deze zomer
Ook deze zomer mag iedereen weer hopelijk op vakantie. Waar naar toe weten we uiteraard nu nog niet, maar het ligt in de lijn der verwachting dat we straks eerst weer naar de omringende landen mogen, dus België, Frankrijk en Duitsland, dan hopelijk ook Zwitserland, Italië, Oostenrijk en Spanje. Dat betekent dat vrijwel alle fietsroutes dan weer te gebruiken zijn. Verder dient men rekening te houden met nieuwe regionale uitbraken. U moet zelf steeds de lokale informatie blijven volgen en de richtlijnen daarvoor in acht nemen. De bootdiensten tussen Istrië en Venetië varen nog niet. Op het zuidelijk deel van de Balkan-kustroute doorkruist men ook de niet Schengenlanden als Albanië, Bosnië en Montenegro. Daar mag men nog niet doorheen reizen. Voor het vervoer is men vaak aangewezen op de trein of het vliegtuig. Het vervoer per trein in Nederland met de fiets mag weer, na reservering. Voor het buitenland beschik ik nog niet zelf over de informatie. Fiets-mee, een nieuwe organisatie voor fietsvervoer per trein, heeft daar daarvoor alle verbindingen voor deze zomer uitgezocht. Deze staat op onze site bij iedere route. Er zijn twee oplossingen denkbaar. De fiets laten vervoeren door Soetens of Camino transport, en zelf met trein of vliegtuig. Of u maakt een rondje door europa vanuit Nederland. De volgende rondjes van twee à drie weken zijn mogelijk:

Tip 1
Met de fiets langs de Maasroute naar de bron, en dan terug via Metz met Rome 1 of de Veloroute du Soleil naar Maastricht. Men kan ook verder de Moezel afzakken en dan via de Rijnroute (Eurovelo 15) terug. (± 2 weken)

Tip 2
Fiets met de Kustroute naar Brugge, dan met de LF 5 of LF 6 naar Gent en dan met de gids Parijs naar Fumay aan de Maas, net in Frankrijk, en dan via de Maasroute terug naar de kust ( 2 à 3 weken)

Tip 3
Met de gids Rome 1 naar Bazel en dan via de Rijnroute (Eurovelo 15) terug. (± 2 weken)

Tip 4
Met de gids Rome 1 naar Bazel en dan via de Eurovelo 6 naar de Bourgogne en met de Barcelona 1 of Veloroute du Soleil terug.(±3 weken)

Tip 6
Met de auto naar Salzburg en dan door Oostenrijk, Slovenië en wellicht als het mag een stukje Noord-Oost-Italië. Met deel 1 en 2 van Midden-Europa kan men meerdere rondes door de drie landen uitkiezen. De auto kunt u op een camping vlakbij Salzburg achterlaten.(± 2 – 3 weken)

Tip 6
Met de gids Rome 1 en Riviera naar Nice en dan met de Provence-routes en de Veloroute du Soleil weer terug (± 4 weken)

Wij gaan er graag van uit dat alle accommodaties langs de route de eerste klap van de crisis overleefd hebben. Dat zal niet voor iedereen gelden. Met meer dan 33.000 kilometer aan fietsroute onder beheer is het onmogelijk om deze ontwikkelingen op dit moment bij te houden. Pas in de loop van volgend jaar zal duidelijk worden welke accommodaties nog bestaan.


01-2020
Verbindingsstuk Andalusië - Ruta-Iberica 2
Cuenca-Toledo: Er is een nieuwe verbindingsroute in ontwikkeling tussen Cuenca aan de Andalusië-route en Talavera de La Reina aan de Ruta Iberica. Daarmee kan je in principe vanaf Noord-Oost-Spanje, zeg maar Catalonië en Barcelona, rechtstreeks naar Lissabon fietsen. Daarbij kom je onder andere door het indrukwekkende Toledo en door de Paleisstad Aranjuez, het Versailles van Spanje met uitgestrekte koninklijke tuinen aan de oevers van de Taag. Het is deze rivier die de route het meeste volgt vanaf de bovenloop stroomafwaarts.

Cuenca-Toledo.pdf


    Prijs: 24,5010-2019
De Zilverroute en de Eurovelo 1
Kaart 15 en 16: In de Extremadura en de aangrenzende regio Castillië en Leon werkt men hard aan de Eurovelo 1 op de Via de la Plata. Nu al kan men vanaf Hervas over de Via Verde naar Bejar en dan door naar Navalmoral de Bejar. Dat is bij elkaar zo’n 25 kilometer waarmee men de pas tussen de Extremadura en Castillië kan nemen. Het stijgt heel wat geleidelijker en beter dan de oude route. Alleen in Hervas moet de ijzeren brug nog voltooid worden, maar dat zal waarschijnlijk in februari 2020 opengesteld zijn. Ook al vanaf Carcabosso kan men nu de Eurovelo 1 volgen waarmee je nu zeer gelijkmatig kan stijgen naar Caparra. In heel Castillië-Leon is de Via de la Plata nu bewegwijzerd als Eurovelo 1. Nu al kan men vanaf Caparra de bordjes volgen.

Kaart Zamora stad en Kaart P1: In Zamora is het fietspad weer opengesteld waarmee men heel rustig door het bos de stad kan verlaten voor de route over het kleinste stukje Portugal. Na de aanleg van de Hoge snelheidslijn is alles weer hersteld.


    Prijs: 24,50


 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Fietsen in
België
Frankrijk
Italië
Zwitserland
Oostenrijk
Spanje
Slovenië
Kroatië
Ierland
Toscane
Umbrië
Griekenland
Portugal
Tsjechië