Onbegrensd Fietsen - Bestel hier online fietsgidsen met de mooiste fietsroutes door europa
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   GPS   Links   Boeken over Ons   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Alpen-Piemonte
Zwarte Wouden
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Boeken over Ons

Kees Posthuma en Piet Bakker:
GO!
Kees Posthuma en Piet Bakker maakten een jaar geleden de reis van hun leven. Via Barcelona naar Bolivia en daarna terug via Rome naar Deventer. Van deze prachtige reis hebben ze een rijk geïllustreerd magazine gemaakt: Go!

Dit tijdschrift kan je voor € 7,50 bemachtigen via keesposthuma@me.com
Zeer fraai!!


René Gijsel:
Keerpunt Rome
Een levendige beschrijving hoe een van de eerste pioniers op weg naar Rome de tocht heeft beleefd aan de hand van onze route.
Pedro Kneepkens:
Allegro Vivace, van Breda naar Barcelona
Pedro Keepkens heeft een bijzonder boek geschreven. Het is het verhaal van een man met een enorme levenslust, die ook ondanks de diabetes, van plan is volop van het leven te genieten en dit ook na zijn pensioen wil blijven doen. De tocht naar Barcelona is voor hem geen pelgrimstocht, op zoek naar de zin of bezinning over het leven. Pedro ziet niets in pelgrimstochten. Je geeft het leven zelf zin. In zijn hoofd borrelen steeds fragmenten op van de liederen die hij samen met zijn andere koorleden in de jaren heeft gezongen. Daar zit op zich al zoveel vreugde, verdriet en wijsheid in. En daarbij kan hij enorm genieten van een goede maaltijd en zijn welverdiende biertjes na het fietsen.

Pedro schrijft in een aanstekelijke vlotte stijl, waardoor je makkelijk bladzijde na bladzijde blijft lezen. De filosofische overpeinzingen zijn kort en raak, geen ellenlange uitwijdingen over de vergankelijkheid der dingen. Het is niet de leeftijd, maar het zich jong voelen wat de pen beheerst.

Een groot deel van het boek wijdt hij aan de fysieke en mentale voorbereiding van de tocht. Dat mag, maar voor mij is natuurlijk de beschrijving van de routebeleving zelf het belangrijkst. Het hielp niet dat Pedro op de tweede dag in België alle routekaartjes van deel 1 liet liggen. Herhaaldelijk dwaalt hij daardoor van de route af om vervolgens amechtige klimmen te moeten verrichten. De wind uit het zuiden wakkert aan en de eerste dagen blijken een gevecht om de wil van de sterkste te zijn. Dat eist zijn tol, maar het is vooral hoe Pedro beschrijft hoe hij daar mee om gaat, die ik kan waarderen. Vechten, ook al lig je daarvoor even plat op je rug, blijft belangrijk. Een plek onder de wielerzon verdienen we allemaal. Ik zal niet teveel vertellen. Dat kan Pedro zelf veel beter.

Te bestellen via: www.mijnbestseller.nl/pedroAV2010


Wout de Lange:
2044KM, uitgegeven door Elmar in Delft.
Hierin vertelt Wout hoe hij met zijn blinde vriend Klaas van Vlaanderen aan de hand van onze fietsroute naar Rome op een tandem naar de eeuwige stad is gefietst.
Marco Houtschild:
Fietsen naar Parijs
Een helder doel: de lichtstad. Een eenvoudig reisplan: erheen en weer terug, met een ongecompliceerd vervoermiddel: de fiets. Maar de geest dwaalt af en de pen maakt omwegen. Langs de route doemen herinneringen op, het wordt najaar. De kunst is op het leven te blijven koersen: Parijs te halen en weer thuis te komen.
 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen door de Provence
Fietsen door de Alpen en Piemonte naar de zee
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Fietsen in
België
Frankrijk
Italië
Zwitserland
Oostenrijk
Spanje
Slovenië
Kroatië
Ierland
Toscane
Umbrië
Griekenland
Portugal
Tsjechië