Fietsgids: Mooiste fietsroute naar de Riviera
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   Boeken over Ons   GPS   Links   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Rond Holland
Ruta Iberica
Veneto
Rivièra-Piemonte
Zilverroute
La Velodyssee
Provence
Ierland
Griekenland
Balkan
Venetië
Midden-Europa
Veloroute du Soleil
Deel 0
Aanvullingen

Hier plaatsen wij aanvullingen op de route, zodat u via deze pagina altijd op de hoogte kunt blijven van de laatste wijzigingen in de fietsroute. Wilt u een aanvulling aan ons doorgeven? Stuur dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.


Kaart 2A/3A eventueel?
Wij miste erg de kaart van de snellere variant naar Basel via het Birse-dal. Was voor ons toch nodig vanwege de overvloedige regen en het moeten halen van een trein. Overigens is het stuk tussen Glovelier en Delémont best aangenaam. In Delémont is een heel aardige camping. Ook fijn om te weten.


Kaart 4
De Col des Rangiers heeft een sterkere stijging dan de opgegeven 7%.

Er staat een bordje met 12%, maar dat klopt ook niet helemaal. Waarschijnlijk ligt de waarheid in het midden, 9 à 10%.


Kaart 5
Tijdelijke afsluiting: De Gorges du Pichoux zijn wegens onderhoud van 1 t/m 8 juli 2019 afgesloten voor het verkeer. Men kan tijdelijk de regionale route 64 via Delemont naar Tavannes volgen.


Kaart 7
Route langs kanaal nog steeds afgesloten. Wat mij betreft is de omleidingsroute niet echt geschikt als alternatief (behalve als je ook naar een camping wilt). Moeilijk, delen onverhard, er zit een steile klim in van 14%, weinig uitzicht.


Kaart 13
Op de weg naar Kandersteg is nu een tunnel ( ongeveer 3 km na Kandergrund) waar je als fietser niet doorheen mag, je blijft feitelijk op de oude autoweg en de auto's worden door die tunnel geleidt. Dat was fijn. Hierna sturen ze de fietsers verder naar route 64. Dat is wel even pittig en niet te fietsen. Dus gewoon brutaal zijn en na de tunnel je weer op de autoweg tussen de auto' s storten is denk ik beter en de haarspeldbochten samen met de auto's nemen.


Kaart 14
Fietsers: Wij hebben in de eerste twee weken van augustus 2017 de route naar de Rivièra gefietst, met onze twee kinderen (15 en 17 jaar), en we hebben er enorm van genoten. Er is al wat inkt gevloeid over de al-dan-niet herstelde brug bij Goppenstein, en ik voeg daar graag een paragraaf aan toe. Wij vroegen in het toeristisch bureau in Kandersteg of de brug inmiddels hersteld is, en wij kregen een volmondig “ja” te horen. Blij met dit nieuws, namen we de autotrein, en doken de oude weg in. Die is – zoals beschreven – zeer rustig en heel erg mooi. Maar... bij de brug toegekomen bleek die nog steeds in dezelfde ingestorte toestand te zijn, en geen enkele indicatie dat die snel hersteld zou worden. Met het vooruitzicht op een lange klim terug naar boven, om alsnog door het drukke verkeer naar beneden te rijden, zochten we een alternatief. Het waden door de rivier was door de stroming uitgesloten, maar 500 meter stroomopwaarts vonden we een klein metalen (technisch) brugje, met langs de overkant is een soort wandelpad. Het heeft wat tijd en moeite (fietsen deels gedragen) gekost, maar wij zijn er op die manier in geslaagd onze weg langs de oude weg verder te zetten. Met nat weer zou ik het niet aanraden, maar voor ons was het best te doen. Reken wel op 20 minuutjes “tijdverlies”, en op een leuke ervaring!

Brug na Goppenstein richting Gampel is nog niet klaar, dus ik was gedwongen door de tunnels te gaan, wat niet fijn is. Lokaal mannetje had nog niet veel geloof in spoedige reparatie van de brug.

De oude weg is nog steeds niet open. Wij zijn in Gampel bij de bushalte ‘bakkerij’ op de ‘postbus’ gestapt. Deze moet echt gereserveerd worden als je meer dan één fiets hebt! Dit kan telefonisch alleen op werkdagen/-tijden. (Dit laatste argument trok een allereerst tegensputterende chauffeur gelukkig over de streep, waarna hij uitermate behulpzaam werd. We mochten drie volbepakte fietsen midden in de bus parkeren, hij sjouwde mee en regelde dat de trein nog even op ons zou wachten)


Kaart 15/16
Wat de Simplon betreft, die zijn wij ook met 4 (niet getrainde klimmers) opgereden, en het was best te doen. Het eerste stuk: steil, rustig en mooi. Het tweede stuk is inderdaad drukker, maar breed genoeg om niet al te veel last te hebben van het verkeer. Hierbij zijn de werken in de buurt van de gaanderijen eerder een zegen. Je kan het alternerend verkeer eerst laten passeren, zodat je nadien zelf rustig kan fietsen. Het laatste deel van de afdaling door de kloof, is van het mooiste dat wij al gezien hebben.


Kaart 16
Er wordt dit jaar en volgend jaar gewerkt aan de weg over de Simplonpas. Omdat er over langere trajecten maar een rijstrook beschikbaar is, geeft dit weinig ruimte voor fietsers. Dat kan vervelend fietsen zijn.


Kaart 26
Er staat bij 8. Einde Borgo d'Ale bij stoplicht schuin LA . Dit stoplicht is nu een rotonde geworden.
Bij punt 10. staat ( 41,6 km) weg maakt bocht naar rechts, ( 42,1 km) RA fietstunnel in. Deze fietstunnel is niet 500 m na de bocht maar hooguit 100m. Dus op km stand 41,7.


Kaart 28
Blz 63: Villa Lilla. Geen bordje op de villa, telefoon deed het niet en er was niemand thuis. Lijkt erop dat dit geen B&B meer is.


Kaart 30
Laatste stukje van de klim naar Guarene geen 10% maar 18%. In ieder geval staat er een bord die dit aangeeft en mijn benen vonden dat ook.


Kaart 33
(en bij 34, punt 14) Er staat (38,9) over brug rechtsaf. Daar kan men aan toevoegen richting "Val de Belbo" .


Kaart 36
Bij het hoogteprofiel vanaf Millessimo is een foutje gemaakt. Aan het begin van het profiel staat Mergozzo i.p.v. Millessimo. (pagina 36)

Bij het routeprofiel staat bij het begin op 0km abusievelijk vermeld " Mergozzo. Dat moet Millesimo zijn.


Kaart 37/38
De afdaling naar Albenga vonden wij allebei de mooiste lange afdaling die we ooit gefietst hebben!


Kaart 39
Als je goed naar het kaartje kijkt tussen Alassio en Albenga dan lijkt de binnendoor weg door Alassio een tijdje door te lopen naast de hoofdweg langs het haventje. Als je dit weggetje volgt loop je echter hopeloos vast. Uiteindelijk te voet over het strand en over een ‘geitenpad’ omhoog naar de grote weg. Dit pad eindigt met een hek dat gelukkig openstond. Volg na Alassio dus gewoon de hoofdweg omhoog.

Tip: Alassio is ook een mooi eindpunt voor 1 dagje op het strand. Hoewel het fietspad van San Lorenzo tot San Remo mooi om te fietsen was en het stadje San Remo leuk om door heen te wandelen. Je kan, ons inziens, beter je bagage in Alassio achterlaten en dit als dagtochtje doen.


Kaart 42
Je spreekt in de tekst al over het fietspad dat na San Remo abrupt eindigt bij een oude tunnel. Deze tunnel is inmiddels op een geweldige manier in gebruik genomen exclusief voor fietsers!! Het fietspad loopt nu tot/vanaf Ospedaletti.


Kaart 43/44
De beklimming van de Corniche vanuit Menton naar nice is niet 11% maar slechts 7%. Dit was een fout in de berekening (PB).

 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Rivièra
Rivièra
Piemonte
Overzichtskaart
Vervoer
Aanvullingen
Reacties
Foto's
GPS