Onbegrensd Fietsen - Bestel hier online fietsgidsen met de mooiste fietsroutes door europa
 
 
  Nieuws   Alle gidsen   Online bestellen   Georganiseerde Reizen   GPS   Links   Boeken over Ons   Contact
  
Rome
Barcelona
Parijs
Andalusië
Salzburg-Venetië
Maasroute
Ruta Iberica
Veneto
Piemonte
Rivièra
Zilverroute
Provence
Ierland
Griekenland
Venetië
Midden-Europa
Deel 0
Nieuws

10-2017
Nieuwe gids Provence leverbaar 26 oktober
De Provence gids beleeft met haar tweede druk een forse uitbreiding van het aantal routes. Dit keer zijn de routes in de Vaucluse aan het netwerk toegevoegd. Door de aanleg van het fietspad tussen Orange en Carpentras en door de komst van de Via Rhona kan je het gebied nu prima doorkruisen, ook over de leuke kleine plattelandsweggetjes door de wijngaarden onderlangs de Mont Ventoux. Heel mooi is ook de route door de Gorges de la Nesque voor een dwarsverbinding via Sault naar de Luberon. Voor alle diehards zijn bovendien de routes naar de top van de Mont Ventoux opgenomen, met uitgebreide routeprofielen, waarmee men de klim vooraf kan inschatten. De gids is volledig bijgewerkt met alle accommodatielijsten.


    Prijs: 19,5010-2017
Nieuwe gids Midden-Europa in ontwikkeling
De Midden-Europa gids, die oorspronkelijk het traject tussen Praag en Proc in Istrië beschreef, wordt fors uitgebreid met een grote route die van Salzburg langs de meren van het Salzkammergut naar de Donau bij Linz loopt. Van Passau naar Wenen loopt natuurlijk voornamelijk de Donauradweg, maar de route gaat ook een stukje door het Wienerwald. Na Wenen buigt de route af naar de Neusiedler See en balanceert vervolgens op de grens tussen Oostenrijk en Hongarije om zowel het ene als het andere land steeds te kunnen proeven. Voor wie dat wil is ook het kleine stukje toegevoegd van Bratislava in Slowakije naar de Neusiedler See. Oostenrijk is nooit veraf, dus met Duits als voertaal begrijpt men je wel. Wijnbouwgebieden, kleine kuuroorden met minerale bronnen en beboste heuvels wisselen elkaar af. Bijzonder mooi wordt het in de Zuid-oostpunt van Oostenrijk. Het hotel met de naam Schöne Aussichten verdient die naam hier dubbel en dwars. Langs de rivier de Mur is het verder prima fietsen langs de grens met Slovenië. Via het dal van de Sulm kom je vervolgens in het wijnbouwgebied van Zuid Steiermarken. Ook hier is het prachtig. Via een kort maar krachtig pasje daal je vervolgens af naar het dal van de Drau in Slovenië die we dan weer stroomopwaarts volgen tot in Oostenrijk. Het steeds over en weer vergelijken van een Europa met verschillende snelheden geeft inzicht in de wereld waarin wij leven. De schoonheid van het landschap helpt daarbij.


    Prijs: 19,5010-2017
Fietspad naar Venetië
Het fietspad naar Venetië is nu na zeven jaar gereed. Eind september (2017) was het zover. Je kan nu helemaal autovrij Venetië bereiken. Slechts de laatste driehonderd meter tot Piazzale Rome moet je delen met de auto’s. Verder mag je echter niet Venetië in.Venetië is voor fietsen verboden, ook als je ze aan de hand wil meenemen. Wel kan je nu de pont naar het Lido bereiken en uiteraard ook de snelle boten naar Istrië. Voor die bootverbinding ga je aan het eind van het fietspad even over de brug en dan rechtsaf langs de slagbomen de weg op naar de kade toe.


10-2017
Alpe Adria-route
Het fietspad van de Alpe Adria-route is weer wat langer geworden. Men kan inmiddels doorfietsen tot Moggio Udinese. Het ziet er niet naar uit dat het pad ooit verder wordt doorgetrokken. Het deel van de Alpe Adria na Venzone blijft grotendeels ergerlijk, onmogelijke stukjes paden, veel te veel afslagen en zeer weinig bijzonder landschap.De mozaiekvloeren van Aquileia zijn zeker een reis waard, maar of je daar voor moet gaan fietsen? Veel mooier is het om onderlangs de heuvels en bergen naar Venetië en Trieste te fietsen. Vanaf Trieste kan je met het bootje van het stadsvervoer naar Muggia varen en dan het fietspad van de oude spoorlijn Parenzananvolgen naar Koper in Slovenië. Het fietspad loopt verder tot aan de grens met Kroatië en gaat daarna onverhard verder. Dit loopt verder mooi door tot aan Buje. Na Buje wordt het pad bij Groznjan (prachtig plaatsje) wel erg onverhard en niet fietsbaar met bagage. Er is echter een prima alternatief verhard weggetje door het achterland waardoor je volop van dit archaïsche landschap kan genieten. Het uitzicht vanaf Oprtalje/Portale is prachtig en na de afdaling naar het dorp Livade (grootste truffels van Europa) kan je de Parenzana weer volgen tot in Visnjan.


    Prijs: 19,5010-2017
Uitbreiding Ierland
De gids voor Ierland wordt in de nieuwe editie sterk uitgebreid. In het noordwesten wordt een route van 300km door Donegal toegevoegd. Voor een deel volgen we hiervoor de nieuwe Eurovelo-route die de Wild Atlantic Way volgt. Deze route is niet altijd goed. Men had niet altijd de mogelijkheid om daar goede geschikte weggetjes voor te vinden zonder autoverkeer. Zo gaat het soms heftig op en neer en er is zelfs een stuk met slecht wegdek dat gevaarlijk is om daar met bagage over af te dalen. Wij hebben voor dat deel een prachtig alternatief uitgezet door het binnenland waarmee je je langzaam stijgt naar de fraaie bergmeren en watervallen. Donegal blijft een aangename verrassing, een verborgen schoonheid. Aan de andere zijde van Ierland voegen we een nieuwe route toe die een groot deel de zuid-oost kust volgt. Van Bantry tot Kinsale volgt de route zoveel mogelijk kleine weggetjes van baai naar baai, kasteel naar fort, haventje naar haventje. Bij mooi weer waren de terrasjes overal uitgestald. Soms fiets je langs prachtige hellingen met vergezichten, en dan ineens weer door een holle weg door het bos.

Het zuiden heeft nog meer verrassingen. Er ligt tegenwoordig een lange afstandsfietspad van Dungarvan naar Waterford over een oude spoorbaan. Het loopt prachtig door het landschap en de Ieren hebben nu het fietsen ook ontdekt. Zelfs op een doordeweeksedag tref je nu enthousiaste fietsers die hun hart ophalen. Maar nog veel mooier dan dit fietspad is het vervolg door het achterland van Waterford. Het parkachtige landschap van Inistoige en Graiguenanmanagh in het dal van de Barrow neemt je mee in een lieflijkheid van weelderige rivierdalen en mooie dorpjes.


    Prijs: 19,5006-2017
Nieuw Maasroute!
De nieuwe internationale Maasroute is nu als gids verschenen!


    Prijs: 19,5006-2017
Via Rhona en de Dolce Via
De Via Rhona vanaf Tournon tot Avignon is nu als bijlage opgenomen in de gids van Barcelona. Het deel van Lyon tot Tournon zat natuurlijk al in de gids. We hebben daar nu ook de Dolce via aan toegevoegd. Een prachtige fietsroute vanaf vlakbij Valence door het dal van de Eyrieux naar Lamastre.


    GRATIS bij aankoop van de Barcelona 2 gids05-2017
Rondje Piemonte
Als bijlage van de Rivieragids hebben we nu Piemonte uitgebracht waarmee je nu een heerlijk rondje door Piemonte kan fietsen, met het uitzicht op de Alpen rondom. Genieten van een onbekend stuk Italië.


    GRATIS bij aankoop van de Rivièra gids03-2017
Go!
Kees Posthuma en Piet Bakker maakten een jaar geleden de reis van hun leven. Via Barcelona naar Bolivia en daarna terug via Rome naar Deventer. Van deze prachtige reis hebben ze een rijk geïllustreerd magazine gemaakt: Go!Dit tijdschrift kan je voor € 7,50 bemachtigen via keesposthuma@me.com
Zeer fraai!!


02-2017
Uitgebreid artikel Op Pad!
In het decembernummer van Op Pad is een uitgebreid artikel verschenen over de gidsen van Paul Benjaminse, met een kort interview en vooral veel ervaringen van andere fietsers. Op de site van Op Pad vindt je de meest uitgebreide vorm van dit artikel: http://www.oppad.nl/?bestemming=benjaminse-fietsroutes
10-2016
Nieuwe Griekenland gids is er!
De nieuwe Griekenland gids (tweede druk) is nu leverbaar! Deze 112 pagina's dikke gids is in 2 talen geschreven (Engels en Nederlands) en is weer volledig actueel. Daarbij is er een uitgebreide overnachtingslijst aan de gids toegevoegd.

08-2016
Een filmpje om van te houden
Ik werd er helemaal blij van:
07-2016
Holland - Nice per fiets
Beste heer Benjaminse,

Wij kijken terug op een geweldige fietsreis van Holland naar Nice, waarbij we dankbaar gebruik hebben gemaakt van de door u ontworpen routes. De van uw site gedownloade gpx files vormden een uitstekende ondersteuning voor de boekjes.

Een verslag van deze reis met veel foto’s, streamers, een link naar een kort, ‘flitsend’ filmpje op mijn Vimeokanaal, ondersteund met toepasselijke muziek en links naar kaarten van de gevolgde route op Strava treft u aan op mijn website. Het filmpje staat ook op mijn YouTubekanaal, (6300 abonnees, 22.500.000 weergaven)maar Vimeo heeft mijn voorkeur, omdat daar geen storende reclames verschijnen. Vanzelfsprekend heb ik in de aftiteling vermeld dat wij gebruik hebben gemaakt van uw boekjes.

Verslag, foto’s, link naar filmpje, links naar Strava”
lexschruijer.com/holland-nice-per-fiets

Filmpje Holland-Nice per fiets op Vimeo:


Met vriendelijke groet,
Lex Schruijer


06-2016
Sfeerimpressie Simone en Jos
Er is een prachtig filmpje gemaakt van een reis van Bazel richting Florence via Verona. Dat smaakt naar meer. 

Onbegrensd Fietsen
HOME
Nieuws
Bestellen
Georganiseerde Reizen
Boeken over Ons
GPS
Links
Contact
Algemene voorwaarden

Routes
Fietsen naar Rome
Fietsen naar Barcelona
Fietsen naar Parijs
Fietsen door Ierland
Fietsen door Griekenland
Fietsen naar Andalusië
Fietsen naar Venetië
Fietsen door de Provence
Fietsen naar de Rivièra
Fietsen met Deel 0
Fietsen van Salzburg naar Venetië
Fietsen door Midden-Europa

Fietsen in
Frankrijk
Italië
Zwitserland
Oostenrijk
Spanje
Slovenië
Istrië
Ierland
Toscane
Umbrië